x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

15 Mai 2005   •   00:00

  • 16 mai 2005
  • EURO. Ministrii de Finante din statele membre ale UE au propus refacerea designului monedelor euro, astfel incat acesta sa reflecte extinderea de anul trecut. Daca bancnotele euro sunt prevazute cu harta UE cuprinzand 25 de tari membre, designul actual al monedelor euro include o harta cu doar 15 state. Euro a devenit moneda a 300 de milioane de europeni din 12 tari: Belgia, Germania, Grecia, Spania, Franta, Irlanda, Italia, Luxembourg, Olanda, Austria, Portugalia si Finlanda in 2002. La 1 mai 2004, Cipru, Malta si opt state est-europene s-au alaturat Uniunii Europene.

    CARBURANTI. Rompetrol va reduce cu 100 de lei pe litru preturile la motorina comercializata in reteaua sa de distributie, saptamana aceasta, se arata intr-un comunicat al companiei. Astfel, un litru de motorina Euro 3 va costa 29.900 de lei, iar litrul de motorina Super Euro 4, 30.700 lei. Preturile la benzina vor fi mentinute, se arata in comunicat.

    DEMITERE. Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a destituit din functie pe Vasile Bercan, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, pentru incalcarea disciplinei in cadrul Executivului, prin declaratiile facute la adresa sefului Guvernului, au declarat Agentiei Mediafax surse guvernamentale. "Am fost surprins sa vad acele declaratii ale premierului. Tot ce pot spune in acest moment este ca acel contract, cu Bechtel, deocamdata nu este anulat. Se deruleaza si sunt discutii pentru continuarea lui", afirmase anterior Bercan.

    ×
    Subiecte în articol: economic