x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

10 Ian 2007   •   00:00
INVESTITII. Anul acesta, retailerul german Kaufland va investi circa 130 de milioane de euro in Romania in 16 hypermarketuri noi. Compania a intrat pe piata romaneasca in 2005 si a investit in cele 33 de locatii, pana in prezent, aproximativ 390 de milioane de euro. Lanturile de hypermarketuri Carrefour, Cora, Real si Auchan vor ajunge in acest an la aproximativ 39 de magazine, fata de 22 de unitati in 2006 si doar 10 in 2005, a estimat Cristina Banfi, business development manager al MEMRB Romania Retail Tracking Services.

FONDURI. Saptamana viitoare, reprezentantii Ministerului Finantelor vor semna cu Dexia Kommunalkredit Bank din Austria contractul de credit in valoare de 100 de milioane de euro, pentru modernizarea caii ferate Bucuresti - Constanta. Ministerul Transporturilor se va ocupa de implementarea proiectului si de utilizarea creditului. Dupa modernizare, trenurile de calatori vor putea circula cu o viteza medie de 160 de km/h, iar cele de marfa cu 120 de km/h.

INREGISTRARE. Firmele care produc si vand alimente trebuie sa plateasca intre 100 si 500 de lei pentru inregistrarea la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), conform unui ordin al presedintelui autoritatii. Pentru inregistrare, firmele trebuie sa corespunda normelor de igiena in vigoare. Hiper si supermarketurile vor plati 500 de lei pentru inregistrare, carmangeriile platesc 300 lei, cantinele platesc 200 lei, iar unitatile de vanzare a mierii si ambarcatiunile de pescuit platesc 100 de lei.

"SECRETE DE SERVICIU" CU BANI PUBLICI. Conducerea Companiei Nationale a Huilei (CNH) si-a clasificat ca "secrete de serviciu" detaliile privind cheltuielile de deplasare in tara si in strainatate, potrivit unui raport de control al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Decizia dateaza din 2004. "Informatiile vor fi publicate pe site-urile CNH si MEC cat mai curand posibil", se spune intr-un comunicat al ministerului. (A.N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic