x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

INFO

27 Dec 2006   •   00:00

ANRC, desfiintat. Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, care va functiona sub coordonarea primului ministru, prin reorganizarea Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii, care se va desfiinta. Conducerea ANRCTI va fi asigurata de un presedinte si doi vice-presedinti, numiti de premier pe o perioada de cinci ani. Premierul Tariceanu a declarat pentru Mediafax ca este "foarte posibil" ca la conducerea nou-infiintatei ANRCTI sa nu fie numit Ion Smeeianu, care a castigat procesul pentru reinstalarea in postul de presedinte al fostei ANRC.

PRELUARE. Grupul Petrochemical Holding, care detine firma Calder-A International, a preluat creanta Rafo Onesti de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). "Grupul Petrochemical Holding a platit deja catre AVAS datoriile pe care le avea Rafo Onesti la noi", au declarat reprezentantii AVAS. Reprezentantii Petrochemical Holding GmbH si cei ai AVAS au semnat contractul privind cesiunea creantelor detinute de AVAS asupra Rafo SA, in schimbul carora grupul austriac a platit suma de 23,8 milioane de lei, respectiv echivalentul a circa 9,3 milioane de dolari.

CREDITE. Bancile ar putea sa stabileasca singure avansul pe care il cer clientilor potrivit noului proiect de regulament privind creditele destinate persoanelor fizice, propus de Banca Nationala a Romaniei. "Nu se mai cer avansuri pentru creditele acordate pentru populatie, dar, chiar daca va fi aprobat in aceasta forma, asta nu inseamna ca nici o banca nu va mai cere avans", a declarat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea.

FONDUL PROPRIETATEA. Ordonanta de urgenta care va modifica legea de functionare a Fondului Proprietatea a fost amanata si va intra in dezbaterea Guvernului la inceputul anului 2007, a declarat presedintele Fondului, Alexandru Paunescu. Potrivit acestuia, Fondul Proprietatea ar putea fi listat in sapte-opt luni de la aprobatea ordonantei de urgenta, cel mai probabil dupa jumatatea anului 2007.

PERMIS DE MUNCA. Romania pune la dispozitia strainilor care vor sa munceasca in Romania, in 2007, un numar de 12.000 de permise de munca. Acest numar nu include permisele de munca prevazute in acorduri, conventii sau intelegeri bilaterale incheiate de Romania cu alte state. In cazul in care numarul de cereri pentru eliberarea de noi permise de munca este mai mare decat cel stabilit, acesta poate fi suplimentat prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

×
Subiecte în articol: economic