x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

05 Dec 2006   •   00:00
FONDUL PROPRIETATEA. Ministerul Finantelor nu a virat in conturile Fondului Proprietatea cele 242,5 milioane de euro din privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), a declarat presedintele fondului, Alexandru Paunescu. "Teoretic ar fi trebuit sa primim banii pentru BCR chiar din ziua in care au intrat in tara", a spus Paunescu. Erste Bank a platit in luna octombrie 3,75 miliarde de euro, din care 2,2 miliarde de euro au intrat in conturile tatului roman pentru pachetul de 61,8% din actiunile BCR. (Elena Stan)

CARDURI. Numarul de carduri active de pe piata roma- neasca, inregistrat la sfarsitul lunii octombrie, a crescut cu circa 30% fata de perioada similara din 2005, ajungand la 8,7 milioane, potrivit unui raport publicat de Banca Centrala. Aproape un sfert din cardurile de plata active sunt emise in Bucuresti si 2,21% sunt in valuta. Raportul dintre numarul de carduri bancare si populatia din Romania este in prezent de peste 40%, insa este foarte diferit de la un judet la altul. (Elena Stan)

PASTE FARA TAXE. Dupa aderare, cand taxele vamale la importul produselor din statele membre UE vor fi eliminate si importul va creste semnificativ, reprezentantii sectorului de panificatie se asteapta la o scadere a preturilor. "In sectorul panificatiei fiecare competitor din piata va fi nevoit sa reduca pretul produselor, pentru a rezista competitiei", a declarat presedintele Rompan, Aurel Popescu. Cele mai mari taxe sunt percepute pentru importul de paste fainoase, respectiv 40%, pentru celelalte produse existand o taxa medie de 15%. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic