x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

30 Noi 2006   •   00:00

FONDURI. Romania va primi 5 miliarde de euro de la UE pentru lucrari in domeniul transporturilor. "Fondurile vor veni dupa 2007 la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) si vor fi investite in reabilitarea si modernizarea retelelor feroviare si a statiilor CFR, dar si in construirea de autostrazi sau sosele moderne", a spus Constantin Dascalu, secretarul de stat in MTCT. Acesta a declarat ca trei miliarde de euro vor merge in sectorul rutier, iar restul in domeniul feroviar.

STURIONI CU CIP. Agentia Nationala pentru Pescuit (ANPA) a investit circa un milion de euro intr-un program de populare a Dunarii cu puieti de sturioni. Ca urmare a programului care incepe astazi, in apele Dunarii vor ajunge circa 70.000 de pui de nisetru, pastruga si morun marcati cu cipuri de monitorizare pentru a putea fi urmariti ulterior. In aceasta primavara, capturarea sturionilor a fost interzisa pe o perioada de zece ani.

CLADIRE PENTRU STAT. Lucrarile la Casa Radio vor incepe prin construirea unei cladiri care va gazdui activitati ale institutiilor statului, a anuntat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu (foto), conform actului aditional la contract, negociat cu reprezentantii investitorilor si adoptat ieri prin OU. Cladirea respectiva va avea o o suprafata de 11.000 mp si va dispune de o parcare subterana. Proiectul de reconversie functionala a Casei Radio va fi realizat pe 3 componente, pe o perioada de maximum 8 ani si presupune investitii de circa 140 milioane de euro si va mai include o zona comerciala, locuri pentru petrecerea timpului liber si 300 de camere de hotel de cinci stele. (Aniela Nine)

DEMITERE. Premierul Tariceanu a semnat ieri decizia de eliberare din functie a presedintelui Agentiei Nationale de Resurse Minerale, Gheorghe Buliga, precizeaza un comunicat al Executivului, fara insa a lamuri cauzele pentru care a fost luata aceasta decizie. Conform sursei citate, in locul lui Buliga a fost numit Bogdan Gabudeanu. Deciziile vor intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial. (Aniela Nine)

ELECTRICITATE MAI SCUMPA. De vineri, populatia si ceilalti consumatori captivi vor plati electricitatea cu 4,72% mai mult, datorita scumpirii neprevazute a gazelor naturale, din 11 noiembrie, ca si a "disfunctionalitatilor din alimentarea cu carbune" a termocentralelor, potrivit Autoritatii in domeniul Energiei (ANRE). Ultima scumpire la energie electrica a avut loc la 1 ianuarie 2006, cand tarifele au crescut cu 1,85%. Totodata, atat de la ANRE cat si de la Autoritatea in domeniul gazelor naturale este asteptat un calendar al scumpirilor pentru anul viitor. (A.N. Ionescu)

ELECTROCASNICE. Preturile electrocasnicelor vor creste in primele doua luni ale anului 2007, cu o suma care va varia intre 2 euro si 10 euro pentru fiecare produs, in functie de greutatea acestuia. Scumpirea va avea loc ca urmare a introducerii taxei ecologice, a declarat Jiri Rizek, directorul de retail al grupului Flamingo International. Cele mai mari majorari de pret vor fi consemnate in cazul electrocasnicelor albe, in special frigiderele si aparatele de aer conditionat.
×
Subiecte în articol: economic