x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

08 Noi 2006   •   00:00
ELECTROPUTERE - Fabrica de 1 euro
Electroputere Craiova ar putea fi vanduta pe un euro, in schimbul angajamentului cumparatorului ca va prelua datoriile si va face investitii in productie, a declarat presedintele AVAS, Teodor Atanasiu. Pachetul de actiuni pe care il detine AVAS la Electroputere este de 62,82%, iar datoriile societatii sunt de 40 de milioane de euro. Uzina, care in 2005 a inregistrat o cifra de afaceri de peste 8,5 milioane de euro si pierderi de circa doua milioane euro, este principalul producator de locomotive din Romania.

PROGNOZA - Deficitul se reduce
Deficitul comercial se va stabiliza si va scadea in urmatorii ani, pe fondul egalizarii dinamicii importurilor si exporturilor si a unui ritm de crestere economica de 5%, spune Iuliu Winkler, ministru delegat pentru Comert. Cresterea exporturilor va avea loc prin extinderea pietelor de comert exterior ale companiilor romanesti.

FISCALITATE - Scad datoriile firmelor
ANAF, condusa de Sebastian Bodu, a reactualizat lista datornicilor. Astfel, la 30 septembrie, valoarea obligatiilor bugetare restante ale marilor contribuabili a scazut cu 4,5 miliarde de lei, pana la 5,3 miliarde de lei, se arata intr-un cominicat al institutiei. O explicatie este si faptul ca o parte din contribuabilii mari nu mai indeplineste criteriile pentru aceasta categorie si a fost inclusa in listele contribuabililor mici si mijlocii. Astfel, aceasta categorie de intreprinderi a inregistrat obligatii restante la bugetul general consolidat in suma de 2,3 miliarde de lei. Totalul obligatiilor bugetare restante la sfarsitul lui septembrie se ridica la 16,3 miliarde de lei, cu 2 miliarde sub nivelul de la mijlocul anului, din care 8 miliarde de lei la bugetul de stat si 6,7 miliarde de lei la bugetul asigurarilor sociale de stat. (Daniela Ivan)

OBLIGATIUNI - BCR ia bani prin BVB
De maine pana la 21 noiembrie, Banca Comerciala Romana va vinde prin oferta publica obligatiuni in valoare totala de 200 de milioane de lei, cu o valoare nominala de 100 de lei/obligatiune, cu o dobanda anuala de 7,25% si scadenta la trei ani. Titlurile vor fi cotate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pana la sfarsitul anului.

REVENDICARE - CEC vrea Palatul Sutu
Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) va incepe procedurile pentru a reintra in posesia Palatului Sutu, cladire pe care a cumparat-o in septembrie 1945 de la Constantin Grigore Sutu. Tranzactia a fost de 900 de milioane de lei la cursul de atunci. Palatul se afla in prezent in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti.

×
Subiecte în articol: economic miliarde