x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info Economic - 15 iunie 2007

Info Economic - 15 iunie 2007

de Jurnalul National    |    15 Iun 2007   •   00:00


BANCHERI EUROPENI LA BUCUREŞTI. Banca Comercială Romănă organizează, in premieră in Romănia, Reuniunea Anuală a Preşedinţilor Executivi (CEO) ai băncilor din Europa Centrală. Evenimentul, organizat sub patronajul preşedintelui executiv la BCR, Nicolae Dănilă (foto), şi Charles Dallara, directorul executiv al Institute of International Finance (IIF) din Washington, reuneşte peste 20 de bancheri de top din zece ţări, guvernatori şi viceguvernatori ai unor bănci centrale din regiune, reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare şi ai pieţei de capital, reputaţi analişti internaţionali. La reuniune vor participa, in calitate de keynote speakers, Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR şi Andreas Treichl,
preşedintele Erste Bank Group.


DATORII. Electrica a pus sechestru asigurator pe mai multe active ale CFR Călători din cauza restanţelor companiei la consumul de energie electrică. Compania datorează Electricade 550,3 milioane de lei, din care 90,8 milioane lei reprezintă penalităţi. Ministerul Transporturilor a cerut Guvernului suplimentarea cu 450 de milioane lei a bugetului CFR Călători. Intreruperea curentului la tracţiunea trenurilor ar avea efecte directe şi imediate asupra circulaţiei trenurilor de călători şi de marfă. (Elena Stan)


ASIROM.
Un pachet de acţiuni reprezentănd 13,8% din capitalul social al companiei Asirom şi-a schimbat joi proprietarul prin şapte tranzacţii speciale in valoare totală de 74,9 milioane de lei (23 milioane de euro) realizate pe piaţa Rasdaq. Cele şapte tranzacţii deal, in care părţile negociază direct, au fost perfectate la o cotaţie de 85 de bani pe acţiune. Ulterior, preţul a urcat la 90 bani/titlu pe piaţa principală. Principalul acţionar al Asirom este Interagro, firma controlată de Ioan Niculae, care deţine 50% din titluri.


VIVENDA RESIDENCIAS.
Un nou ansamblu rezidenţial s-a lansat ieri in zona de est a Capitalei, in cartierul Basarabia, la mai puţin de două-trei minute de mers pe jos de staţia de metrou Costin Georgian. Proiectul va cuprinde 1.400 de apartamente, avănd intre două şi cinci camere, structurate in nouă blocuri de 11 şi şase etaje. "Apartamentele vor avea o suprafaţă construită cuprinsă intre 60 şi 180 de metri pătraţi, preţul mediu fiind de circa 1.200 de euro pe metru pătrat", au precizat reprezentanţii Hercesa, compania spaniolă care dezvoltă proiectul. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic