x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Info Economic-business 13 octombrie 2007

Info Economic-business 13 octombrie 2007

de Jurnalul National    |    13 Oct 2007   •   00:00

Planul de lucrări la Autostrada Transilvania a fost depăşit cu 20% in acest an, compania americană Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, consumănd toţi banii alocaţi pentru 2007

BECHTEL. Planul de lucrări la Autostrada Transilvania a fost depăşit cu 20% in acest an, compania americană Bechtel, constructorul Autostrăzii Transilvania, consumănd toţi banii alocaţi pentru 2007, 120 de milioane de euro, a declarat ieri directorul de comunicare al Bechtel, Bogdan Sgărcitu. "Pănă la sfărşitul anului vom mai avea nevoie de 65 de milioane de euro. Sperăm ca la anul să ne apropiem de finalizare cu una dintre subsecţiunile tronsonului 2B, intre Turda şi Gilău", a afirmat Sgărcitu.

ŞOMAJ. Rata şomajului in septembrie a scăzut cu un punct procentual, pănă la 3,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor inregistrate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă. In septembrie erau inregistraţi 345.012 şomeri, din care 107.743 au fost indemnizaţi şi 237.269 neindemnizaţi. Ponderea şomerilor care nu mai primesc ajutoare este de 68,77% din totalul persoanelor care nu au un loc de muncă.

COMBINAT. Guvernul Ucrainei şi agenţia de privatizare trebuie să continue căutarea unui partener pentru cumpărarea combinatului Krivoi Rog, la care statul romăn deţine o participaţie de 28%, a anunţat Ministerul Economiei. "Am ajuns la concluzia, după studierea rezultatelor muncii efectuate de Fondul Proprietăţii de Stat, că o eventuală creare a unei companii mixte este in concordanţă cu reglementările", se arată intr-un comunicat al Ministerului Economiei. Mittal Steel, cel mai mare producător de oţel la nivel mondial, a anunţat, anterior, că este interesat de preluarea proiectului Krivoi Rog.

×
Subiecte în articol: economic