x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Infracţiuni economice de 5,7 miliarde dolari

Infracţiuni economice de 5,7 miliarde dolari

de Jurnalul National    |    27 Oct 2007   •   00:00

Infracţiunile economice s-au triplat in ultimii doi ani, ajungănd la prejudicii de 5,7 miliarde de dolari, potrivit unui studiu al PricewaterhouseCoopers (PwC). "Infracţiunile economice rămăn una dintre cele mai importante probleme pentru mediul de afaceri din intreaga lume, indiferent de ţara de origine, de sectorul de activitate sau de mărimea companiilor. Din cele 5.428 de companii din 40 de state care au luat parte la realizarea studiului, peste 43% au raportat că au fost victimele uneia sau mai multor infracţiuni de natură economică in ultimii doi ani", se arată in Studiul Global asupra Infracţionalităţii Economice, ediţia 2007, realizat de PwC. Pierderile raporatate de companii se ridică la 4,2 miliarde de dolari, dar PwC estimează la 5,7 miliarde de dolari dacă se adună şi pagubele firmelor care n-au putut cuantifica impactul financiar al pagubelor. Circa 62% din companiile afectate sunt mari, iar primul loc este ocupat de companiile de asigurări şi din segmentul de retail, cu 57% din total.
Raportul prezintă şi profilul infractorului economic: bărbat, cu vărsta cuprinsă intre 31 şi 40 de ani şi studii universitare sau preuniversitare. Jumătate dintre infractori au fost angajaţi ai companiilor păgubite, iar o treime au ocupat poziţii de conducere.
Sunt considerate infracţiuni economice spălarea de bani, corupţia, inşelăciunea, furturile, pirateria, spionajul economic, raportările financiare incorecte.

×
Subiecte în articol: economic