x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Integrare - 19 birouri vamale vor disparea

Integrare - 19 birouri vamale vor disparea

de Florina Zainescu    |    14 Dec 2006   •   00:00
Integrare - 19 birouri vamale vor disparea
Granita cu Ungaria si Bulgaria, in UE
Circa 1.000 de vamesi isi vor schimba locul de munca de la 1 ianuarie. Integrarea europeana va insemna desfiintarea punctelor vamale de la granitele cu Bulgaria si Ungaria.

Birourile vamale situate la frontiera cu Ungaria - Petea, Urziceni, Carei, Valea lui Mihai, Sacuieni, Episcopia Bihorului, Bors, Salonta, Salonta CFR, Varsand, Curtici, Nadlac, Turnu si Cenad - precum si cele de la frontiera cu Bulgaria - Oltenita, Calarasi, Ostrov, Negru Voda si Vama Veche - se inchid incepand cu 1 ianuarie 2007, a hotarat Guvernul. Decizia este determinata de necesitatea adaptarii la normele si practicile comunitare in domeniul vamal. Mijloacele fixe si obiectele de inventar din dotarea birourilor vamale de frontiera care se inchid se transfera la celelalte birouri vamale, prin ordin al sefului Autoritatii Nationale, vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

REDISTRIBUIRE. Desfiintarea vamilor cu Bulgaria si Ungaria ca urmare a intrarii Romaniei in Uniunea Europeana nu va genera someri. Autoritatea Nationala a Vamilor a definitivat statele de functii si toti angajatii vor putea obtine alte posturi dupa aderarea la UE. Vama trebuie restructurata, pentru ca in interiorul spatiului european nu exista operatiuni de vamuire a marfurilor, iar cei aproximativ 1.000 de angajati care lucreaza pe granitele cu Ungaria si Bulgaria vor fi mutati pe alte posturi, pe baza de examen, a precizat Diana Borcea, purtatorul de cuvant al institutiei vamale. Activitatea de vamuire se va reduce cu 70% dupa aderare. Din 2007 vor mai fi doar 43 de birouri vamale, cate unul in fiecare judet si doua in Bucuresti.

×
Subiecte în articol: economic vamale