x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Intreprinzatorii acuza birocratia

Intreprinzatorii acuza birocratia

25 Mai 2005   •   00:00

O autorizatie de constructie poate fi obtinuta in mai multe luni, potrivit unei prezentari facuta ieri de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR).

Conducerea CNIPMMR a propus modificarea reglementarilor in domeniu si organizarea unor birouri unice in domeniu. "Aceste birouri trebuie sa fie incadrate cu personal calificat pe specialitati, suficient pentru volumul de munca in domeniu", a mentionat presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu (foto).

TACTICI BIROCRATICE. "Se pot cere pana la 20 de avize, care costa cel putin 10.000 de euro. La 6.000 urca pretul unui plan urbanistic zonal (PUZ)", a spus Vasile Turcu, vicepresedinte al CNIPMMR. "Trebuie sa comanzi un PUZ pentru numerele 1-3 ale unei strazi si altul pentru numarul 5", a adaugat, in context, Turcu.

Alti doi vicepresedinti ai Consiliului, Marian Miron din Miercurea Ciuc si Florea Parvu din Bucuresti spun ca, nesesizand toate lipsurile odata din documentatie, functionarii prelungesc termenul de avizare. Marian Miron spera ca sa obtina saptamana viitoare o autorizatie pentru show-room solicitata, initial, in noiembrie anul trecut. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic