x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Investiţiile Guvernului sunt doar pe hârtie

Investiţiile Guvernului sunt doar pe hârtie

14 Iun 2009   •   00:00

Investiţiile publice în economie au fost mai slabe în primul trimestru al acestui an faţă de cele din 2008, potrivit preşedintelui Traian Băsescu. El a spus că fondurile aferente diferitelor proiecte au fost bugetate, dar resursele financiare propriu-zise nu se regăsesc în buget.



"Deşi avem în buget 9 miliarde pentru investiţii anul acesta, investiţiile de anul acesta sunt mai slabe pe primul trimestru decât investiţiile din anul trecut. Nu pentru că nu sunt desenate în buget, ci pentru că nu sunt bani în buget. Deci, ori facem o realitate din sumele din buget, ori dacă nu, spunem foarte clar: «oameni buni, nu se pot face investiţii!»", a spus Băsescu miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Băsescu a exemplificat cu programul de reabilitare termică a locuinţelor. Adresându-se ministrului Dezvoltării şi Locuinţei, Vasile Blaga, preşedintele a prezentat programul de izolare termică a locuinţelor drept exemplu al unei investiţii pentru care nu există fonduri, explicând că primăriile, care derulează programul, au fost obligate prin hotărâri judecătoreşti să direcţioneze fondurile locale pentru plata unor salarii şi sporuri restante din anul 2000.

×
Subiecte în articol: economic