x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Jeffrey Franks şi Sebastian Vlădescu se întalnesc la Finanţe

Jeffrey Franks şi Sebastian Vlădescu se întalnesc la Finanţe

01 Aug 2010   •   00:00

Delegaţia Fondului Monetar Internaţional continuă convorbirile cu oficialităţile de la Bucureşti, pe marginea unui nou împrumut de 900 milioane euro. Astăzi urmează să fie discutată scrisoarea de intenţie, ce va fi analizată la Washington, după încheierea misiunii FMI în România.



Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi şeful Misiunii FMI, Jeffrey Franks, se întâlnesc la Ministerul Finanţelor, începând cu ora 14.30, iar luni urmează să aibă loc discuţii la Banca Naţională, unde scrisoarea de intenţie va fi analizată împreună cu guvernatorul Mugur Isărescu şi experţii BNR.

"Scrisoarea de Intenţie este redactată pe baza unei colaborări între autorităţi şi misiunea FMI, iar acum această activitate este în plină desfăşurare", a declarat, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru Agerpres, Tonny Lybek, şeful Biroului FMI pentru Bulgaria şi România

Acesta a reamintit că Scrisoarea de Intenţie este revăzută şi actualizată în mod obişnuit, cu ocazia fiecărei vizite făcute de misiunile Fondului la Bucureşti.

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, declara, vineri, că România are neapărată nevoie de banii de la FMI, pentru a putea finanţa deficitul din bugetul Statului.

'Fără banii de la FMI va fi imposibil să finanţăm deficitul bugetar', sublinia ministrul.

Ministrul Vlădescu consideră că o majorare a taxelor şi impozitelor nu este posibilă în actualele condiţii economice şi a dat asigurări că 'nici în 2011 nu vor creşte taxele şi impozitele'.

Misiunea FMI la Bucureşti are trei obiective principale - analizarea rectificării bugetului pe 2010, discutarea bugetului pe 2011 şi trecerea în revistă a politicilor fiscale şi monetare.

Programul de asistenţă financiară a României, în valoare totală de peste 20 de miliarde de euro, este susţinut de FMI (13,6 miliarde de euro), Comisia Europeană (5 miliarde de euro), Banca Mondială (un miliard de euro) şi alţi finanţatori internaţionali.

Până în prezent, România a primit aproape 10,7 miliarde de euro de la FMI, 2,5 miliarde de euro de la UE şi 300 de milioane de euro de la Banca Mondială

×
Subiecte în articol: economic