x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Joburi pentru toţi

Joburi pentru toţi

de Catalin Pruteanu    |    16 Apr 2008   •   00:00
Joburi pentru toţi

Această săptămînă este plină de oferte pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Oferte - Târguri de locuri de muncă


Această săptămînă este plină de oferte pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) organizează vineri  în toată ţara Bursa generală a locurilor de muncă, la care vor fi oferite aproape 11.000 de joburi. Cele mai multe sînt în Bucureşti, Constanţa, Buzău şi Suceava, iar 629 sunt locuri de muncă destinate persoanelor cu studii superioare. Se estimează că în Bucureşti circa 200 de angajatori vor oferi peste 6.000 de joburi. Cei 785 de angajatori care şi-au anunţat participarea la acest eveniment caută mai ales personal pentru industria confecţiilor, lăcătuşi, sudori, zidari şi agenţi de pază.

Evenimentul de vineri este organizat în contextul unei cereri mari de forţă de muncă, ANOFM avînd înregistrate, în toată ţara, 18.585 de locuri de muncă vacante, din care peste 1.000 sînt destinate celor cu studii superioare. Cea mai consistentă ofertă de locuri de muncă în acest moment este pentru inginerii specializaţi în construcţii. Bursa generală a locurilor de muncă va avea loc în Bucureşti la Colegiul Tehnic “Petru Maior‘‘, la Cluj-Napoca în Casa Universităţilor, la Galaţi la Universitatea “Dunărea de Jos‘‘, iar la Iaşi în sediul Casei de cultură a studenţilor. Dumitru Pelican, Directorul Agenţiei Municipale de Ocupare a Forţei de Muncă Bucureşti, e de părere că în acest an se vor întoarce pe piaţa autohtonă a muncii cîteva mii de romîni din Spania şi Italia

Bancheri. Astăzi este ultima zi a Tîrgului Anual de Burse şi Joburi pentru Studenţi desfăşurat la Politehnica din Bucureşti. Începînd de mîine, pînă la 19 aprilie, la Institutul Bancar Romîn are loc BankingJobs, un tîrg de locuri de muncă pentru cei care vor să lucreze în cadrul unei bănci din România. Organizatorii estimează că în cele trei zile băncile vor oferi peste 3.000 de locuri de muncă, de la simpli casieri fără experienţă, pînă la directori de sucursale.

×
Subiecte în articol: economic