x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie LafargeHolcim lansează un plan de urgenta, dupa pierderi uriase!

LafargeHolcim lansează un plan de urgenta, dupa pierderi uriase!

02 Mar 2018   •   11:18
LafargeHolcim lansează un plan de urgenta, dupa pierderi uriase!

Noul director general de la LafargeHolcim a dezvăluit noul sau plan strategic destinat creşterii veniturilor şi reducerii costurilor celui mai mare producător mondial de ciment.

 

Conceput pe cinci ani si intitulat "Building for Growth", planul, prezentat de Jan Jenisch, prevede o creştere anuală a cifrei de afaceri de 3% pana la 5%, un avans al profitului operaţional de cel puţin 5%, o îmbunătăţire a fluxului de numerar până la peste 40% şi un randament al capitalului investit de peste 8%.

In ultimele trei luni din 2017, producătorul de ciment a raportat pierderi de 3,2 miliarde franci (3,39 miliarde de dolari), fata de un profit net de 564 milioane franci în perioada similară a lui 2016, desi vânzările trimestriale au crescut cu 2,7% până la 6,70 miliarde franci. Aceste pierderi sunt cauzate, în special, de deprecierea cu 3,83 miliarde franci a valorii unor active, după o analiză amănunţită a portofoliului grupului, a precizat LafargeHolcim.

"Două treimi din deprecieri sunt concentrate în Algeria, Malaezia, Irak, Brazilia, Indonezia şi Egipt", a informat compania.

LafargeHolcim, companie creată în 2015 în urma fuziunii dintre grupul francez Lafarge şi cel elveţian Holcim, este prezentă şi pe piaţa din România. Holcim a intrat pe piaţa locală în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi.

Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori. AGERPRES

×