x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ​​​​​​​Lansarea proiectului „CONSTRUIRE STRUCTURĂ DE CAZARE”

​​​​​​​Lansarea proiectului „CONSTRUIRE STRUCTURĂ DE CAZARE”

20 Dec 2018   •   07:20
​​​​​​​Lansarea proiectului „CONSTRUIRE STRUCTURĂ DE CAZARE”

IOLUBO TRADE S.R.L., în calitate de Beneficiar, implementează proiectul „CONSTRUIRE STRUCTURĂ DE CAZARE”, cod SMIS 109441, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014–2020, Axa prioritară 2: „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiții 2.1: „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management și cu Agenția pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est, în calitate de Organism Intermediar.

Valoarea totală a proiectului este de 1.550.325,01 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 894.460,00 lei.

La finalul perioadei de implementare de 40 de luni (04.12.2016 – 31.03.2020), în centrul istoric al Municipiului Brăila, pe malul stâng al Dunării va fi construită, dotată și amenajată o structură de cazare de tipul hotel-apartament – unica structură de acest tip din Brăila în prezent.

Cu un regim de înălțime demisol + parter + 2 etaje, pe o arie construită desfășurată de 620 mp, aparthotelul oferă o capacitate de cazare de aproximativ 20 de locuri, dispuse în 4 apartamente și 6 camere tip garsonieră poziționate cu vedere spre Dunăre, clasificate la categoria 3*.

Proprietatea va fi deschisă ocupării de către persoanele cu dizabilități: la fiecare etaj este prevăzută câte o cameră special amenajată pentru persoanele cu dizabilități; unul dintre cele 3 locuri de parcare de la demisol va fi dedicat; ascensorul adaptat permite accesul până la ultimul nivel al clădirii care este prevăzută cu rampă de acces la intrare.

Eficiența energetică a clădirii va fi asigurată printr-un sistem de panouri fotovoltaice cu injectare în rețea care va asigura o parte din necesarul de energie electrică, prin realizarea unor instalații de climatizare eficiente, prin echiparea cu surse de iluminat tip LED și achiziționarea de echipamente electronice și electrocasnice cu consum redus de energie.

Proiectul va permite crearea a 3 noi locuri de muncă permanente, fiind create oportunități de ocupare pentru cel puțin o persoană aparținând uneia dintre categoriile defavorizate.

 

Informații suplimentare se pot obține de la:

 

Bogdan-Cristinel Economu

Manager proiect

Tel./fax: 0339-886.446

×