x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești BUNE pentru consumatori. Un produs alimentar se va ieftini. Apel disperat al fermierilor pentru oprirea importurilor din Ucraina

Vești BUNE pentru consumatori. Un produs alimentar se va ieftini. Apel disperat al fermierilor pentru oprirea importurilor din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2023   •   10:45
Vești BUNE pentru consumatori. Un produs alimentar se va ieftini. Apel disperat al fermierilor pentru oprirea importurilor din Ucraina

Prețurile pentru supermarketuri au fost reduse de către furnizori după scăderea dramatică a vânzărilor, ca urmare a scumpirilor.

Astfel că partonatele din industria laptelui au anunțat ieftinirea acestui produs alimentar cu până la 25%. 

Totodată, fermierii fac un apel disperat către autorități să stopeze importurile de lapte din Ucraina, care îi vor duce la faliment. 

Ei spun că prețul laptelui vândut către procesatori a scăzut doarte mult. 

În același timp, patronatul transmite că prețul acestuia va scădea datorită cantităților mari aflate pe piață iar contractele au fost deja negociate cu supermarketurile. 

"În octombrie, s-a atins pragul între preţuri, costuri şi puterea de cumpărare, a fost un moment critic. În decembrie, toţi furnizorii trebuiau să refacă contractele şi să renegocieze. Vă spun sincer că furnizorii au redus preţul către comericanţi cu 10%-15% şi a apărut un război al promoţiilor Black friday permanent care s-a întins şi pe 2023. 

În ianuarie, furnizorii au mai cedat încă 10% pentru că s-au mai redus şi costurile la materie primă, pentru că s-au acumulat stocuri în toată Europa", a explicat Dorin Cojocaru, preşedinte al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), scrie antena3CNN.

Vânzările au scăzut dramatic după scumpirile care au dus la un preț de circa 10 lei/litru de lapte.

 

×
Subiecte în articol: lapte fermieri apel disperat ucraina ieftinire