x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lipsa de personal şi neregulile din documentaţiile de atribuire au blocat sistemul de licitaţii

Lipsa de personal şi neregulile din documentaţiile de atribuire au blocat sistemul de licitaţii

de Elena Stan    |    28 Sep 2011   •   14:34

Verificarea documentatiei tuturor procedurilor de licitatie inainte de publicare a blocat Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Astfel, din data de 26 septembrie, cand Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a inceput sa verifice documentatia si pana azi, 28 septembrie, nu a mai fost postat pe SEAP niciun anunt. Aceasta situatie ne duce cu gandul ca toate documetatiile primite spre postare contin nereguli sau ca personalul ANRMAP nu face fata. Mai ales ca, in primele ore de la inceperea verificarilor, expertii ANRMAP au gasit nereguli la toate cele sase documentatii verificate. Pentru verificarea documentatiilor, ANRMAP trebuie sa angajeze 47 de oameni, pe langa cei 13 pe care i-a luat prin transfer de la alte institutii.

Anterior intrarii in vigoare a acestei prevederi, ANRMAP valida numai anunturile publicate prin SEAP, fara a se face verificarea intregii documentatii a licitatiei.

×