x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Locuințele se scumpesc, din nou, în 2018. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă

Locuințele se scumpesc, din nou, în 2018. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă

28 Dec 2017   •   13:35
Locuințele se scumpesc, din nou, în 2018. Ce se întâmplă cu programul Prima Casă

Specialiştii lansează previziuni sumbre pentru piaţa imobiliară în 2018. Preţul apartamentelor ar putea creşte cu aproximativ 8% în 2018, după scumpirile semnificative din piaţa imobiliară înregistrate anul acesta.

 

Supriză, cele mai scumpe apartamente nu sunt în București, ci la Cluj. Dacă în Capitală se înregistrează o medie de 1.200 de euro pe metrul pătrat, în Cluj-Napoca preţul mediu ajunge în jurul valorii de 1.300 de euro pe metrul pătrat.

Scumpirile vin şi în contextul în care sunt aşteptate proiecte de mare anvergură, atât în București, cât și în marile centre economice, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov.

În Capitală, zona Obor pare să fie în plin boom imobiliar şi mai mulţi investitori pregătesc terenurile pentru turnuri de apartamente.

Veşti proaste vin şi în ceea ce priveşte programul Prima Casă care, în forma sa actuală, s-ar putea încheia în 2018. ”Prima Casa” ar putea deveni însă un program social cu noi condiţii, mai ales în ceea ce priveşte vârsta şi veniturile beneficiarilor.

 

×