x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Loteria, obligată să renunţe la cadastrul de lux

Loteria, obligată să renunţe la cadastrul de lux

18 Iun 2010   •   00:00
Loteria, obligată să renunţe la cadastrul de lux
Sursa foto: Jurnalul foto/

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis ieri ca Loteria Română să reevalueze ofertele depuse la licitaţia pentru servicii de cadastru, după ce a admis contestaţiile formulate de cinci firme, potrivit unor surse din cadrul instituţiei.



Astfel, CNSC a anulat rezultatul procesului de evaluare a ofertelor prin care Loteria Română a stabilit că oferta depusă de Construct Co. Group SRL este câştigătoare, valoarea contractului fiind de 4 milioane de euro. În plus, decizia CNSC obligă Loteria Română la reevaluarea ofertelor în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei. Deşi un criteriu important în vederea atribuirii contractului era preţul cel mai scăzut, de data aceasta, Loteria Română a atribuit contractul unei firme care a avut un preţ mult mai mare decât firma clasată pe locul unu. Ofertele depuse au variat între 1,2 milioane de euro şi peste 4 milioane de euro. Patronii firmei sunt Buteică Marilena, cu 90% din acţiuni, şi Firan Julietta, cu 10%, conform datelor de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC). Cu o durată de 24 de luni de la data atribuirii, contractul a fost estimat de autoritatea contractantă la 21,42 milioane de lei (TVA inclusă). Potrivit anunţului, lucrările de cadastru vizează circa 860 de imobile şi sunt finanţate din surse proprii ale CNLR.

CNLR a solicitat ofertanţilor depunerea unei garanţii de 360.000 de lei. În plus, prin caietul de sarcini, CNLR a solicitat ofertanţilor să deţină patru receptoare GNSS (Global Navigation Satellite Systems - Sisteme de Navigaţie prin Satelit), un scaner 3D, pentru realizarea modelului tridimensional al locaţiei etc.

×
Subiecte în articol: economic