x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lucian Bode: Toate șantierele din infrastructura de transport au fost deschise în perioada stării de urgență

Lucian Bode: Toate șantierele din infrastructura de transport au fost deschise în perioada stării de urgență

27 Iul 2020   •   13:53
Lucian Bode: Toate șantierele din infrastructura de transport au fost deschise în perioada stării de urgență
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat că toate șantierele din infrastructura de transport au fost deschise în perioada stării de urgență. 

"În primul rând ne-am propus să menţinem toate şantierele deschise. Şi acest lucru, în perioadă de pandemie, nu a fost uşor deloc. Dar niciun şantier pe infrastructură de transport, fie că vorbim de rutier, feroviar, metrou, naval, aerian, nu a fost închis. Este foarte important că am reuşit să menţinem toate şantierele deschise. În al doilea rând, ne-am propus să deschidem noi şantiere, fie că vorbim de emiterea ordinelor de începere efectivă a lucrărilor, fie că vorbim de contracte de proiectare şi execuţie, o etapă în care nu ne mai putem întoarce la contestaţii, proiectul intră în linie dreaptă din acel moment, fie că vorbim de semnarea contractelor pentru realizarea documentaţiei, studiu de fezabilitate şi a proiectelor tehnice. Iar cea de-a treia direcţie de acţiune este elaborarea planului investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii 10 ani", a precizat demnitarul.

Până la sfârşitul anului vor fi semnate contracte noi pentru 420 km de autostrăzi, drumuri expres și variante ocolitoare.

"Din noiembrie şi până astăzi am constatat că se lucrează pe 220 de km de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare, drumuri naţionale modernizate. Pentru 90 de km de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare am semnat ordinul de începere al lucrărilor în ultimele nouă luni. Până la sfârşitul anului, vom semna ordine de începere al lucrărilor pentru încă 60 de km de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare. Din noiembrie 2019 şi până în prezent s-au semnat contracte de proiectare şi/sau execuţie pentru 273 km, iar până la sfârşitul anului vom semna contracte noi pentru încă 420 km de de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare. În nouă luni de zile de când suntem la guvernare am semnat contracte pentru realizarea studiilor de fezabilitate şi a proiectelor tehnice pentru 600 de km de drum expres, iar până la sfârşitul anului, intenţia noastră este să semnăm contracte pentru încă 650 de kilometri de drum expres", a spus Bode.


Ministrul Transporturilor a fost la Focşani pentru semnarea contractului de "Proiectare şi execuţie lucrări" pentru obiectivul "Modernizare DN 2L, Soveja - Lepşa", alături de ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, şi directorul general al CNAIR SA, Mariana Ioniţă. 

×
Subiecte în articol: transporturi lucian bode