x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Lucruri pe care trebuie să le știi despre trotinetele electrice

Lucruri pe care trebuie să le știi despre trotinetele electrice

16 Noi 2022   •   17:10
Lucruri pe care trebuie să le știi despre trotinetele electrice
Sursa foto: Unsplash.com

Cine nu își dorește ca, într-un oraș aglomerat cum este Bucureștiul, să ajungă rapid la locul de muncă, fără efort și chiar fără să plătească pentru combustibil sau parcare? Tot mai multe persoane au devenit interesate de scăderea cheltuielilor, iar astfel și-au îndreptat atenție către achiziția unei trotinete electrice.

Din cauza aglomerației din oraș, cea mai bună opțiune de a ajunge la timp la job este să folosești o trotinetă electrică, pe care o poți cumpăra sau închiria prin mai multe aplicații. Astfel, vei evita blocajele din trafic, te vei bucura de natură și, cel mai important, îți vei reduce consistent cheltuielile de deplasare de zi cu zi.

De ce ne întoarcem la trotinetele electrice?

Aceste gadgeturi nu sunt noi pe piață, ci au apărut în urmă cu mai mulți ani. Din cauza creșterii numărului de mașini, orașele au devenit supraaglomerate, iar asta i-a făcut pe tot mai mulți români să caute alternative de transport în viața de zi cu zi. Astfel, am ajuns să ne folosim de trotineta electrică, dat fiind că mașina vine cu o serie de dezavantaje din punct de vedere al costului.

Deși un autovehicul este minunat pe distanțe lungi, în orașele aglomerate și mai ales la orele de vârf nu este o alternativă viabilă. Iar la această listă se adaugă viteza de deplasare foarte mică, greutatea de a găsi un loc de parcare, poularea, prețul combustibilului în creștere.

Și transportul public poate fi o opțiune excelentă în orașele aglomerate, câtă vreme există o bandă specială, care să te ajute să ajungi la destinație mult mai rapid. Dar și această variantă are multiple dezavantaje, precum faptul că trebuie să te sincronizezi cu orarul transportului, trebuie să mergi pe jos până la stația de transport, mașinile și tramvaiele sunt foarte aglomerate, ceea ce înseamnă că vara poate fi extrem de neplăcut.

Ar trebui să mă gândesc să-mi cumpăr o trotinetă electrică?

Spre deosebire de bicicletă, care poate fi de mare ajutor când vrei să îți menții forma fizică, trotineta electrică te poate ajuta să ajungi mult mai rapid la destinație, proaspăt, fără a fi transpirat. Iar dacă jobul este unul care impune o ținută elegantă, cu sacou, este aproape imposibil să te miști în voie pe o bicicletă.

Merită să cumpărăm o trotinetă electrică?

Răspunsul este da, dacă o vei folosi ca vehicul pentru ultimul kilometru (când lucrezi într-o zonă foarte aglomerată), distanța de acasă până la birou este de maximum 10 kilometri, dacă locuiești într-o zonă unde nu prea ninge sau dacă vrei să te miști rapid în orașele aglomerate.

În cât timp se depreciază valoarea trotinetei?

De regulă, valoarea unei trotinete se depreciază în timp și în funcție de numărul de kilometri parcurși, precum și de numărul de consumabile schimbate - roți, mânere, oglinzi retrovizoare trotinete și așa mai departe.

Unde ar trebui să circulăm cu trotineta electrică?

Trotinetele electrice pot fi folosite atât pe șosea, cât și pe benzile de biciclete. În țara noastră, dat fiind că nu există o legislație concretă, nimeni nu poate spune cu certitudine unde trebuie să mergi cu trotineta.

Poate fi folosită trotineta electrică pe ploaie sau pe zăpadă?

În teorie, da, însă recomandarea este să mergeți cu deosebită atenție și maxim în cazul unei ploi ușoare. În niciun caz nu este recomandată plimbarea pe trotineta electrică pe zăpadă; oricum performanțele acesteia vor fi mult mai scăzute, iar pericolele tot mai mari.

×