x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie LukOil investeste masiv in Bulgaria pentru SUA

LukOil investeste masiv in Bulgaria pentru SUA

25 Oct 2004   •   00:00

LukOil isi va continua investitiile in Bulgaria, potrivit unui memorandum semnat cu Agentia Bulgara pentru Investitii, urmarind sa-si sporeasca livrarile atat in tarile balanice, cat si in intreaga lume.

In octombrie 1999, la doi ani dupa ce a cumparat Petrotel Ploiesti, scotand, practic, aceasta rafinarie de pe o lista guvernamentala a societatilor sortite lichidarii, concernul rus a achizitionat 58% din actiunile rafinariei Neftohim Burgas cu 101 milioane de dolari, conform unui comunicat al LukOil Romania. LukOil mai detine 20% din compania sarba Beopetrol. In rafinaria bulgara si in reteaua proprie locala, de 120 de statii de distributie, LukOil a investit peste 350 milioane de dolari. De asemenea, compania a implementat un sistem corporativ de pensii pentru circa 9.000 de angajati.

"Calitatea produselor fabricate in Bulgaria permite livrari pe piata europeana, dar si pe cea din America. Reteaua LukOil din statele din nord-vest ale SUA numara peste 2.000 de statii de distributie", afirma Vaghit Alekperov, presedintele companiei. Dupa extinderea pe pietele din Grecia si Turcia, reteaua din regiunea balcanica va ajunge la 800 de statii. In Romania, LukOil are 230 de statii si, in 28 octombrie, rafinaria Petrotel va fi pornita in regim normal de functionare. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic Lukoil