x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mai puţine taxe pentru racordarea la reţele electrice

Mai puţine taxe pentru racordarea la reţele electrice

23 Mai 2008   •   00:00

Consumatorii care se vor racorda la reţelele de distribuţie a curentului electric vor plăti mai puţine taxe începînd cu 12 iunie, potrivit unui ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).



Consumatorii care se vor racorda la reţelele de distribuţie a curentului electric vor plăti mai puţine taxe începînd cu 12 iunie, potrivit unui ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE). Actul normativ precizează că tariful de racordare la reţelele de medie şi/sau joasă tensiune va avea doar două componente în loc de trei. ANRE a renunţat la componenta de capacitate rezervată în reţeaua electrică, aceasta intrînd acum în atribuţiile distribuitorului.


Tariful se va compune din o componentă corespunzătoare instalaţiei de racordare şi una pentru recepţia lucrărilor. În acelaşi timp, tariful de racordare va fi diferenţiat în funţie de tipul reţelei, lungimea racordului sau a branşamentului şi puterea aprobată.


“În cazul în care utilizatorul doreşte suportarea contravalorii lucrărilor aferente componentei, mijloacele fixe rezultate rămîn în proprietatea utilizatorului, iar operatorul de distribuţie poate să le preia doar cu justă despăgubire, conform reglementărilor în vigoare”, se precizează în document.


COMPLETARE. Ordinul ANRE competează un regulament din ianuarie aprobat prin Hotărîrre de Guvern. Acesta stipulează că termenul de emitere de către operator a avizului tehnic va fi redus de la 90 de zile la 30 de zile şi că lucrările realizate în amonte de punctul de racordare trebuie realizate de operatorul de reţea.

×
Subiecte în articol: economic