x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Majorarea pensiilor, la loc comanda! Punctul crește cu 40%

Majorarea pensiilor, la loc comanda! Punctul crește cu 40%

de Dan Straut    |    17 Sep 2020   •   08:33
Majorarea pensiilor, la loc comanda! Punctul crește cu 40%

Parlamentarii au adoptat ieri, în ședința comună a Comisiilor de buget-finanțe din cele două Camere, amendamentul la rectificarea bugetară propus de PSD, potrivit căruia punctul de pensie va crește cu 40%, nu cu doar 14% cum propusese PNL.

Practic, a fost abrogat articolul 42 din ordonanța guvernamentală, care prevedea majorarea cu 14% de la 1 septembrie 2020, efectul fiind acela că Legea pensiilor se va aplica în forma adoptată anul trecut, respectiv cu majorarea de 40%. Punctul de pensie mărit cu 40% va ajunge, astfel, la 1.775 de lei, față de cel majorat cu doar 14%, care însemna 1.442 de lei. De asemenea, au fost adoptate cu majoritate (20) de voturi atât raportul comisiilor cu amendamentele discutate, cât și corectarea bugetului de asigurări sociale de stat, în vederea recalculării impactului bugetar.

 

Veste bună și pentru dascăli

Tot în ședința de ieri, parlamentarii au restabilit calendarul de creștere a salariilor din învățământ. Dacă anterior majorarea era amânată pentru anul 2021, acum s-a revenit la creșterile prevăzute pentru data de 1 septembrie 2020. Următoarea etapă în adoptarea acestor amendamente la rectificarea bugetară este plenul Parlamentului, după care proiectul va pleca la promulgare și, apoi, la Monitorul Oficial. 

×