x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Majorări - Pensii mai mari

Majorări - Pensii mai mari

de Catalin Pruteanu    |    06 Oct 2007   •   00:00

Punctul de pensie va creşte de la 1 noiembrie cu 125 de lei, a declarat ieri ministrul Muncii, Paul Păcuraru, de la 416 la 541 de lei.

"O altă creştere de 7,4% urmează să fie operată incepănd din ianuarie 2008. Majorarea pensiei poate fi asigurată in urma inregistrării unui excedent de circa 300 de milioane de euro in Bugetul de Asigurări Sociale", a declarat Păcuraru. După majorare, punctul de pensie va reprezenta 37,5% din valoarea salariului mediu brut pe economie pe 2007 şi care este estimat la 1.443 lei.


ALOCAŢII
. Potrivit Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse (MMFES), din ianuarie 2008, alocaţiile copiilor vor creşte de la 25 la 32 de lei. Ministerul susţine că, după aprobarea bugetului pe 2008, va majora şi alocaţia familială complementară, precum şi alocaţia de susţinere pentru familiile cu un singur părinte. Banii, care vor fi repartizaţi printr-un nou organism, Agenţia Naţională pentru Prestaţii Sociale, vor ajunge, insă, abia in semestrul II la beneficiari.

Actualele limite de venituri in baza cărora se acordă ajutoarele pentru energia termică vor rămăne neschimbate pănă la sfărşitul anului. Aceeaşi hotărăre va prevede şi corectarea cuantumurilor ajutoarelor pentru incălzirea locuinţei cu gaze naturale cu 10,7% şi a ajutoarelor pentru incălzirea locuinţei cu lemne sau cărbuni cu 5,35%.

×
Subiecte în articol: economic