x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mark Mobius: Multi investitori nu stiu unde e Romania pe harta. Romania e in aceeasi categorie cu Botswana

Mark Mobius: Multi investitori nu stiu unde e Romania pe harta. Romania e in aceeasi categorie cu Botswana

de Daniel Ionaşcu    |    25 Apr 2012   •   12:44
Mark Mobius: Multi investitori nu stiu unde e Romania pe harta. Romania e in aceeasi categorie cu Botswana

Multi dintre investitori nu stiu unde e Romania pe harta, a declarat Mark Mobius, presedintele executiv pentru piete emergente la Franklin Templeton si considerat un guru al investitiilor in state aflate in curs de dezvoltare.
"In timpul turneelor noastre am prezentat Fondul Proprietatea multor investitori institutionali cu active de miliarde de dolari. Multi dintre acestia nici macar nu stiu unde e Romania, asa ca trebuie sa le prezentam de ce investim aici", a spus Mobius.
In prezentarea facuta, Mobius a inclus tara noastra in categoria "pietelor de frontiera". Pe langa tari din Europa ca Lituania, in aceasta categorie mai sunt incluse state ca Botswana, Ghana, Coasta de Fildes sau Iordania.
Pana acum Franklin Templeton a investit in Romania 80 de milioane de dolari, fara a pune la calcul Fondul Proprietatea. "Daca ni s-ar permite, am cumpara intreg Fondul Proprietatea. Nu putem cumpara insa actiuni nici in numele Franklin Templeton si nici al altor fonduri pe care le manageriem", a mai spus Mobius.

×