x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Max Bögl este interesat de proiectele de infrastructură din România

Max Bögl este interesat de proiectele de infrastructură din România

05 Feb 2010   •   00:00

Grupul german de construcţii Max Bögl este interesat să participe în acest an la mai multe proiecte în România, precum centura Deva-Orăştie, magistrala V a metroului sau unele lucrări de mediu.



"Urmărim două proiecte mari, respectiv ocolirea în regim de autostradă Deva-Oraştie şi magistrala V a metroului, dar şi unele proiecte pentru infrastructura de mediu, pentru realizarea de gropi de gunoi ecologice", a declarat agenţiei Mediafax Romeo Boţocan, directorul pentru România al grupului german.

Şoseaua Deva-Orăştie, cu o lungime de 32,8 kilometri, va fi un tronson din viitoarea autostradă Piteşti-Sibiu-Deva-Nădlac. Contractul pentru construcţia şoselei, estimat la peste 250 milioane euro, fără TVA, urma să fie atribuit în luna octombrie a anului trecut, dar licitaţia a fost contestată, iar procedurile vor fi reluate în luna februarie.

Pentru proiectul de realizare a magistralei V a metroului, Drumul Taberei-Universitate-Pantelimon, Metrorex a anunţat că aşteaptă până la 2 martie oferte pentru lucrări estimate la 1,16 miliarde lei la structura de rezistenţă în cadrul secţiunii Râul Doamnei - Haşdeu (Opera).

Afacerile consolidate ale Max Bögl în România s-au majorat anul trecut de la 50 de milioane de euro la aproape 75 milioane de euro, estimările din acest an indicând un nivel de 110-120 de milioane de euro.

Prognoza din 2010, an în care constructorul trebuie să finalizeze, în parteneriat cu grupul italian Astaldi, construcţia stadionului naţional "Lia Manoliu", este condiţionată de respectarea graficului de plăţi conform condiţiilor contractuale, a spus Boţocan.

Printre celelalte proiecte importante ale grupului în România se numără construcţia tronsonului de autostradă Medgidia-Constanta şi varianta ocolitoare a oraşului Sibiu.

Grupul analizează "cu mai multă atenţie" proiectul de construcţie a unei fabrici de prefabricate în Ciorogârla, judeţul Ilfov, anunţat anul trecut, urmând să ia o decizie finală privind derularea investiţiei, evaluată la 15 milioane de euro, până la jumătatea anului 2010, conform sursei citate.

În aceeaşi locaţie, grupul german a investit pentru o bază de producţie şi cazare a muncitorilor. Totodată, Max Bögl, prezent pe piaţa locală prin mai multe firme de construcţii, deţine şi alte spaţii de producţie de prefabricate, în Bucureşti.

Boţocan estimează că piaţa construcţiilor se va confrunta, cel puţin în prima parte a acestui an, cu probleme similare celor din 2009, una din cele mai importante fiind lipsa fondurilor pentru proiectele de infrastructură noi.

"Ne creează un anumit confort stabilitatea politică, ceea ce nu a fost cazul în 2009", a adăugat reprezentantul Max-Bögl.

El susţine că grupul german nu a fost nevoit să opereze măsuri radicale anul trecut, pentru contracararea efectelor crizei.

Max Bögl, unul din cei mai importanţi constructori din Germania şi cel mai mare producător de prefabricate din această ţară, este prezent pe piaţa locală prin mai multe firme, unele reprezentând asocieri pentru anumite proiecte.

×
Subiecte în articol: redactie