x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MDRT alocă 94 de milioane de lei pentru Capitală. Vezi aici ce se face cu banii

MDRT alocă 94 de milioane de lei pentru Capitală. Vezi aici ce se face cu banii

01 Noi 2011   •   12:36
MDRT alocă 94 de milioane de lei pentru Capitală. Vezi aici ce se face cu banii


Un bazin de polo, un bazin olimpic de inot si o sala de sport competitionala vor fi realizate pana la finalul anului 2012, la complexurile sportive Steaua si Dinamo din Bucuresti, valoarea totala a celor trei investitii ridicandu-se la 94 milioane lei cu TVA, potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Obiectivele sunt finantate si realizate de MDRT prin Compania Nationala pentru Investitii.
Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a vizitat, marti, santierele investitiilor realizate prin CNI. 'Pe langa rezultatele frumoase pe care le asteptam de la sportivii care se vor pregati aici, cred ca, pe termen mediu si lung vom fi mai sanatosi, avand indeplinite conditiile ca sportul sa fie privit ca stil de viata, nu doar ca o profesie pentru cei foarte talentati', a declarat ministrul Elena Udrea.
Realizarea Salii de sport competitionale de nivel national si international, care va avea aproximativ 2.500 de locuri, costa 35,71 milioane lei cu TVA. In sala pot fi practicate handbal, baschet si volei. Complexul va dispune de un cabinet medical si spatii de medicina sportiva, spatiu antidoping, sali pentru VIP, protocol si conferinta de presa.

Valoarea investitiei pentru Bazinul olimpic de inot Club Dinamo se ridica la 33,86 milioane lei cu TVA si corespunde normelor impuse de federatiile romane de natatie si polo. Cladirea are un bazin de competitie de 50x25 metri cu o adancime de 2,20 metri si un bazin de antrenament de 25x12,5 metri cu o adancime variabila intre 1,20 si 1,80 metri si o tribuna de 800 de locuri. Sunt prevazute lifturi speciale pentru persoanele cu handicap locomotor, iar bazinul va fi dotat in conformitate cu normele in vigoare si va permite organizarea si de competitii de polo, precum si de competitii de inot sincron.
Investitia pentru Bazinul de polo al Clubului Steaua este de 24,55 milioane lei cu TVA si corespunde normelor impuse de federatiile romane de natatie si polo. Investitia cuprinde un bazin de competitie de 33,33x25 metri cu o adancime de 2,30 metri, un bazin de antrenament de 25x12,5 metri cu o adancime variabila intre 1,20 si 1,60 metri si o tribuna de 400 de locuri. Cladirea este conceputa pe trei nivele.
Cele doua bazine de inot au ca termen de executie anul 2012 si sunt singurele proiecte de acest gen realizate in ultimii 20 de ani, iar sala de sport are ca termen de finalizare luna decembrie 2011, precizeaza MDRT.

×