x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MDRT vrea să instruiască on-line personalul ce oferă servicii turistice

MDRT vrea să instruiască on-line personalul ce oferă servicii turistice

de Elena Stan    |    24 Apr 2012   •   10:58
MDRT vrea să instruiască on-line personalul ce oferă servicii turistice

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului aloca 7,7 milioane de lei fara TVA pentru realizarea Centrului National de Instruire on-line, potrivit anuntului de participare postat pe e-licitaie.ro. In acest sens, ministerul organizeaza o licitatie, la care doritorii pot depune oferte pana la data de 5 iunie, urmand ca in data de 12 iunie acestea sa fie deschise. Finantarea este asigurata din fonduri europene

Obiectivul general al proiectului consta in dezvoltarea unei platforme care sa permita furnizarea unei solutii de invatamant prin mijloace electronice, disponibile on-line pentru a permite formarea profesionala si evaluarea functionarilor publici, dar si in furnizarea unei solutii de invatamant, folosind aceleasi mijloace, in vederea formarii profesionale de baza a personalului ce ofera servicii turistice.

Sistemul ofertat va fi un sistem integrat care permite invatarea la distanta a cursantilor atat in ritm propriu cat si in cadrul sesiunilor asistate in timp real de catre instructor. De asemenea, sistemul va permite organizarea de sesiuni de testare cu scop de evaluare a cunostintelor si va oferi instrumente de colaborare on-line de tip conferinta (audio-video).Sistemul va oferi suport pentru instruirea dirijata, asincrona, neasistata de instructor. Acest tip de activitati permit cursantilor invatarea individuala, la distanta, fara un orar stabilit. Cursantul va putea naviga prin curs in orice ordine, fara restrictii de numar de intrari intr-un material de curs, cu restrictii (sau nu) de intrari intr-un test. Sistemul va oferi suport pentru instruirea dirijata, sincrona, coordonata de instructor. Acest tip de activitati va permite cursantilor instruirea sincrona, in timp real, la distanta, dupa un orar stabilit de instructor. Instructorul va avea controlul pentru dirijarea cursantului prin materialul de curs. Sistemul va permite desfasurarea mai multor sesiuni sincrone simultane si independente una de alta, cu instructori, cursanti si materiale diferite. Sesiunile sincrone vor putea fi initiate atat la nivel local pentru utilizatorii structurii respective cat si de catre Directia Resurse Umane pentru utilizatorii din una sau mai multe structuri.

×