x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MEC sugereaza tarif individual la gaze

MEC sugereaza tarif individual la gaze

22 Mai 2005   •   00:00

Ministerul Economiei si Comertului (MEC), Codrut Seres, a propus Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN ) aplicarea unui tarif separat pentru abonatii cu un consum redus si sustinerea persoanelor cu venituri mici.

"Am sugerat ca in transa respectiva sa existe o cota pentru cei care folosesc pana in 500 de metri cubi de gaze naturale. Acum exista un abonament pentru cei care au consumuri intre 0 si 2.500 de metri cubi. De asemenea am propus sefului ANRGN ca persoanele cu venituri reduse sa beneficieze de un ajutor social din par-tea statului", a explicat Codrut Seres. El a mai declarat ca acestea au fost propuneri, insa ANRGN este independenta, si el nu o poate comanda.

MAJORARE. Valoarea facturii unui consumator casnic, adica pana in 2.400 de metri cubi pe an, a crescut cu 19% daca este abonat la societatea Distrigaz Nord si cu 25% daca este abonat la Distrigaz Sud. Diferenta este data de pretul de livrare a gazelor. La societatea Distrigaz Sud pretul de livrare a gazelor este de 5.117.481 de lei pentru mia de metri cubi, iar la Distrigaz Nord acesta este de 4.808.290 lei pentru mia de metri cubi. La blocuri se inregistreaza un consum de 2.500-12.400 de metri cubi pe an, fapt pentru care abonamentul este de 10.000-12.000 lei pe zi, costul urmand sa fie achitat de asociatia locatarilor. De la 1 aprilie, consumatorii casnici achita un abonament de 4.500 de lei pe zi. ANRGN a stabilit sase categorii de consumatori, in functie de cantitatea de gaze naturale livrata. (Elena Stan)

×
Subiecte în articol: economic