x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Medalie de aur la Salonul de la Geneva

Medalie de aur la Salonul de la Geneva

06 Apr 2009   •   00:00

Succes remarcabil a inventicii româneşti la Salonul de la Geneva. Roboscan 1M a adus României prima medalie de aur din ultimii 37 de ani şi a fost desemnat cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a camionetelor.



O firmă românească a câştigat marele premiu la cel mai prestigios salon internaţional de invenţii care se desfăşoară zilele acestea la Geneva. Succesul inventatorilor a fost recu­noscut de juriul internaţional format din 82 de membri care a votat în unanimitate acordarea marelui premiu fir­mei MB Telecom pentru produsul Roboscan 1M, apreciat a fi cel mai avansat sistem de radiografiere cu raze gama a ca­mi­oanelor.

În competiţie au fost înscrise circa 1.000 de invenţii din 45 ţări. Roboscan este un sistem mobil pentru radiogra­fierea containerelor şi camioanelor, complet robotizat, care poate fi operat de o singură persoană, de la o distan­ţă sigură pentru a evita total expunerea la radiaţii ionizante.

În prezent, Ro­boscan este singurul sistem din lume care asigură protecţia totală a operatorilor împotriva radia­ţiei ionizante produsă de sistemele de radiografiere. Cerce­ta­rea şi proiectarea acestui produs este rezultatul eforturilor pe parcursul a 4 ani, a unui colectiv de 15 specialişti români din MB Telecom şi a presupus o investiţie de 6 milioane de euro.

×
Subiecte în articol: economic