x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Metro Cash&Carry contestă amenda primită de la inspectorii ANSVSA

Metro Cash&Carry contestă amenda primită de la inspectorii ANSVSA

05 Feb 2010   •   00:00

Inspectorii Autorităţii Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor ( ANSVSA), împreună cu comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi reprezentanţi ai Jandarmeriei au amendat miercuri mai multe supermarketuri şi hipermaketuri din capitală.




Astfel, au fost amendate următoarele societăţi:

SELGROS CASH & CARRY - 3.000 lei, pentru depăşirea capacităţilor de depozitare peste limitele tehnologice aprobate oficial. Comisarii ANPC au aplicat amenzi de 7.000 lei pentru produse expirate şi etichetare neconformă a cărnii de pasăre. Au fost oprite de la comercializare 83 kg de produse.

KAUFLAND ROMANIA, - 6.000 lei, pentru depozitarea ambalajelor de transport produse alimentare în condiţii improprii de igienă, depăşirea capacităţilor de depozitare peste limitele tehnologice aprobate oficial. Comisarii ANPC au aplicat amenzi contraventionale de 8.000 lei pentru practice comerciale înşelătoare (ulei din turte de măsline comercializat sub denumirea de ulei de măsline).

CARREFOUR ROMANIA - 6.000 lei, pentru ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare fiind confiscate 15 kg de produse neconforme din carne. Comisarii ANPC au aplicat amenzi contraventionale in valoare de 16.000 lei pentru practici comerciale înşelatoare (specialităţi brânzeturi prezentate drept caşcaval şi produse alimentare cu diferenţe de gramaj de 10% între cantitatea netă şi cea menţionată pe ambalaj).

BILLA ROMANIA - 10.000 lei, pentru manipularea produselor alimentare fără respectarea normelor de igienă, produse alimentare (ouă) a căror gramaj era diferit de gramajul de pe etichetă şi prezentarea de oferte promoţionale neexplicite, sancţionate de comisarii ANPC cu 10.000 lei. Au fost oprite definitiv de la comercializare 398 kg de produse.

GIM ROM HOLDING - 45.000 lei pentru comercializare de produse alimentare cu termen de valabilitate depăşit, au fost confiscate 47 de kg de carne şi produse din carne, iar legume şi fructe prezentând pete de mucegai, zone deshidratate sau putrede au fost oprite de la comercializare pentru calitate neconformă, comisarii ANPC aplicând sancţiuni contravenţionale de 6.000 lei şi oprind de la comercializare 41 kg de produse.

METRO CASH &CARRY ROM SRL - 10.000 lei, pentru transportul, depozitarea, păstrarea şi expunerea la vânzare a peştelui fără asigurarea lanţului frigorific si au fost confiscate 21 de kg de peşte. Totodată au găsite la comercializare tablete amărui, pe baza de ulei vegetal, prezentate drept ciocolată (produs care trebuie să conţină unt de cacao) şi preparate din grăsimi vegetale prezentate ca frişcă.

Azi, reprezentanţii Metro Cash & Carry au anunţat că vor contesta în instanţă amenda primită de la ANSVSA, considerând că inspectorul instituţiei a amendat magazinul şi a confiscat din marfă fără să verifice respectarea procedurilor, parametrilor şi regulilor de siguranţă alimentară. "În informarea de presă transmisă în urma controlului efectuat la data de 3 februarie 2010 se precizează că în magazinul Metro Cash & Carry controlat nu s-ar fi respectat condiţiile de transport, depozitare, manipulare şi expunere a peştelui, în vederea comercializării. Această remarcă este în profund dezacord cu realitatea, întrucât inspectorul care efectua controlul a decis confiscarea celor 21 de kg de peşte şi aplicarea amenzii de 10.000 de lei fără a verifica respectarea procedurilor, parametrilor şi regulilor de siguranţă alimentară impuse prin sistemul de management al siguranţei alimentare, implementat în întreaga reţea Metro", potrivit Metro Cash & Carry.

SC REAL HYPERMARKET - Cotroceni - 45.000 de lei, pentru comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate depăşit şi carne de pasăre care prezenta arsuri de congelare. Comisarii ANPC au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 13.000 lei pentru încălcarea prevederilor Ordonanţei 21/1992 şi practici comerciale incorecte.
 
SC KAUFLAND - Sector 2 - 3.000 lei, pentru depăşirea capacităţilor de depozitare peste limitele tehnologice aprobate oficial şi pentru comercializarea de ulei din turte de măsline sub denumirea de ulei de măsline.

CORA HIPERMARKET - Comisarii ANPC au aplicat amenzi contravenţionale în valoare de 8.000 lei pentru practici comerciale înşelătoare şi încălcarea Ordonanţei 21/1992.

×
Subiecte în articol: redactie