x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Micile magazine riscă închiderea

Micile magazine riscă închiderea

de Adrian Stoica    |    07 Dec 2020   •   09:07
Micile magazine riscă închiderea

Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC) susţine că neclaritățile din Hotărârea de Guvern privind stabilirea sistemului de garanţie-returnare (SGR) pentru ambalajele primare nereutilizabile (sticlă, plastic, fier)  ar putea închide micile magazine.

 

În urma consultării celor peste 2.000 de membri, CLCC a transmis Ministerului Mediului o scrisoare deschisă în care își exprimă îngrijorările privind o serie de prevederi care vor avea un impact negativ major asupra micilor comercianți.

 

Criticile vizează, în special, articolele care prevăd obligativitatea comercianților de a se înregistra în baza de date gestionată de administratorul SGR și organizarea punctului de returnare în cadrul magazinului sau în imediata vecinătate a acestuia. “Toți comercianții trebuie să se înregistreze? Și cei mici, care dețin magazine la sate, spre exemplu? O altă problemă a fost identificată la articolul privind returnarea garanției în limita unei cantități rezonabile de ambalaje SGR. Cine va decide ce reprezintă o cantitate rezonabilă?”, sunt câteva din neclarităţile actului normativ promovat de Guvern care acum îi neliniştesc pe micii comercianţi.

 

×