Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ Iaşi, este noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Romăniei. El promite că va realiza un sistem cameral puternic şi unitar.
Procedura a durat aproape zece ore
Mihail Vlasov, preşedintele Camerei de Comerţ Iaşi, este noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Romăniei. El promite că va realiza un sistem cameral puternic şi unitar.
Surpriză la alegerea preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie a Romă-niei (CCIR)! Mihai Vlasov a candidat singur la şefia CCIR. Şi asta pentru că Dragoş Seuleanu, preşedintele interimar al instituţiei, care-şi anunţase intenţia de a candida, nu a fost desemnat printre cei 22 de membri ai Colegiul de conducere a CCIR, dintre care se alege preşedintele Camerei. Colegiul este format din 27 de persoane reprezentănd 22 de camere judeţene - dintre care este ales preşedintele - , trei persoane reprezentănd membrii colectivi, o persoană reprezentănd membrii de onoare şi un membru din oficiu care este preşedintele Curţii de Arbitraj Internaţional al Camerei Naţionale. Reprezentanţii celor 42 de camere judeţene s-au intălnit ieri la sediul CCIR nu numai pentru alegerea preşedintelui, ci şi a membrilor Colegiului de conducere a instituţiei.
Â
SUCCES. Mihail Vlasov a fost ales preşedinte cu 32 de voturi "pentru" şi nu a avut decăt cinci voturi "impotrivă". "Lupt din 2002 pentru a reuşi să fac o altfel de Cameră şi m-am condus după ideea că dreptatea este mai presus decăt pacea", a declarat noul preşedinte. Deşi Dragoş Şeuleanu a promis transparenţă totală şi descentralizare pentru camerele teritoriale, nu a avut nici o şansă in faţa lui Mihail Vlasov care de cinci ani militează pentru forţa camerelor teritoriale. "Camera Romăniei nu a existat pănă acum pentru noi. Astăzi este pentru prima dată cănd Camera Romăniei este suma tuturor camerelor teritoriale. Pănă acum Camera naţională a fost o supraputere care nu avea nimic comun cu camerele teritoriale", a spus Vlasov.
PROCEDURĂ. Desemnarea preşedintelui şi a membrilor din organul de conducere a fost o procedură care a durat aproape zece ore pentru că s-a votat după o lege nouă, care a necesitat şi votarea Adunării Generale, a statutului CCIR, a statutului camerelor naţionale şi ulterior a preşedintelui. Miza acestor alegeri a fost foarte mare, pentru că de această dată camerele teritoriale au avut posibilitatea să-şi aleagă preşedintele. In ciuda relaţiilor tensionate care au existat intre membrii CCIR, Adunarea Generale s-a desfăşurat intr-o atmosferă relaxată, de calm, chiar dacă pe parcursul discuţiilor s-au conturat două părţi, o grupare mult mai mare, organizată in jurul lui Mihail Vlasov, şi o alta in jurul lui Dragoş Şeuleanu. Noul preşedinte Mihail Vlasov l-a felicitat pe Dragoş Şeuleanu pentru modul transparent in care a organizat alegerile.
MULŢUMIRI
"Vreau să intind o ramură de măslin şi să le mulţumesc şi celor care m-au votat, dar şi celor care nu m-au votat"
UN SISTEM UNITAR
"Lupt din 2002 pentru a reuşi să fac o altfel de Cameră şi m-am condus după ideea
că dreptatea este mai presus decăt pacea. Alegerea mea nu este un vis implinit, ci doar deschiderea spre un alt vis, acela de a face un sistem cameral unitar şi puternic"
Â
VIZIUNE
"Camerele teritoriale trebuie conduse de preşedinţi oameni de afaceri"
SCHIMBARE
"Camera Romăniei nu a existat pănă acum pentru noi. Astăzi este pentru prima dată cănd Camera Romăniei este suma tuturor camerelor teritoriale. Pănă acum Camera naţională a fost o supraputere care nu avea nimic comun cu camerele teritoriale"
Mihail Vlasov noul preşedinte al CCIR