x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Agriculturii plăteşte 25 de milioane de euro consultanţă

Ministerul Agriculturii plăteşte 25 de milioane de euro consultanţă

14 Ian 2011   •   20:48

Firma spaniolă a fost desemnată de către Ministerul Agriculturii câştigătoare a unei licitaţii pentru înfiinţarea şi sprijinirea Reţelei Naţionale de Dezvoltare Rurală, dintr-un număr total de opt companii participante la o licitaţie deschisă, potrivit Mediafax.

Câştigătoarea contractului va oferi servicii de consultanţă pentru afaceri şi management, dar şi servicii conexe, precum cele de monitorizare şi de control, promovare, consultanţă în relaţiile cu publicul şi servicii de formare profesională.

Criteriile de atribuire au ţinut cont de preţ în proporţie de 40%, iar calitatea strategiei propuse a contat în cuantum de 60%.

Un regulament al Comisiei Europene prevede înfiinţarea de către fiecare stat membru a unei reţele naţionale rurale care să grupeze organizaţiile şi administraţiile implicate în dezvoltarea rurală. Reţeaua are în principal rolul de a facilita schimbul de experienţă, de a sprijini implementarea şi evaluarea programului de dezvoltare rurală şi de a asigura fluxul de informaţii între nivelul local, naţional şi european.

Anunţul de participare la licitaţie a fost făcut pe data de 31 decembrie 2008, iar atribuirea contractului s-a făcut la jumătatea lunii octombrie a anului trecut.

“E un contract vechi, care a făcut obiectul unui proces şi de aceea a durat atât de mult”, a declarat agenţiei Mediafax Adrian Rădulescu, secretar de stat în Ministerul Agriculturii.

Contractul este cofinanţat din fondurile FEADR (fonduri comunitare), prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, măsura Asistenţă Tehnică.

Innovación y Desarrollo Local este o firmă de consultanţă cu sediul la Madrid, înfiinţată în urmă cu 10 ani şi specializată în implementare de proiecte la nivel internaţional şi în gestionarea fondurilor europene. Firma oferă soluţii integrate administraţiei publice, companiilor private, organizaţiilor şi cetăţenilor.
×