x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Economiei: Companiile monitorizate au avut pierderi cu 50% mai mici

Ministerul Economiei: Companiile monitorizate au avut pierderi cu 50% mai mici

de Daniel Ionaşcu    |    03 Noi 2011   •   16:02

Companiile monitorizate de FMI din subordinea Ministerului Economiei si-au redus arieratele, si-au diminuat cheltuielile cu personalul cu 4,5% si au avut pierderi mai mici cu 50% in primele noua luni din acest an, a anuntat institutia intr-un comunicat.

Ministrul Ion Ariton, s-a intalnit joi cu o delegatia Fondului Monetar International (FMI), condusa de Jeffrey Franks, seful misiunii FMI pentru Romania.

“Pentru cele opt companii monitorizate in 2011, respectiv Termoelectrica, ELCEN, Compania Nationala a Huilei, Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, Oltchim, Complexul Energetic Turceni, Electrica Furnizare Transilvania Nord si Electrica Serv, in urma analizei datelor economice preliminate pe noua luni s-a constatat ca, fata de tintele stabilite, nivelul arieratelor a scazut, cheltuielile cu personalul s-au diminuat cu 4,5%, iar pierderile s-au redus cu aproximativ 50%. Dintre companiile monitorizate, ELCEN, Complexul Energetic Turceni, SNLO si Electrica Furnizare Transilvania Nord inregistreaza profit la noua luni si se vor incadra in bugetul aprobat', se arata intr-un comunicat MECMA.

Complexurile Oltenia si Hunedoara vor avea manageri privati
Reprezentantii institutiilor financiare internationale si-au declarat sustinerea pentru formarea celor doua noi companii energetice, respectiv Complexul Energetic Oltenia si Complexul Energetic Hunedoara “in perspectiva unui management performant si a unor procese de privatizare viitoare'. Acestea au fost si ele incluse pe lista pentru manageri privati.

Oltchim, Electrica Furnizare si Electrica Serv vor fi privatizate
Combinatul chimic Oltchim si companiile Electrica Furnizare si Electrica Serv vor fi privatizate, mai arata institutia.

“Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri va accelera procesul de vanzare a pachetelor minoritare la Romgaz (15%), Transelectrica (15%), Transgaz SA (15%), Hidroelectrica (10%), Nuclearelectrica (10%) si de privatizare integrala la Oltchim, Electrica Furnizare si la companiile rezultate in urma divizarii Electrica Serv. In paralel, MECMA va numi manageri noi, selectati de companii internationale de profil, la Oltchim si Electrica Furnizare, ambele cu mandat de pregatire pentru privatizarea companiei, la noile complexe energetice Oltenia si Hunedoara, la Romarm si la Hidroelectrica', precizeaza institutia.

De asemenea, Hidroelectrica va trimite pana la sfarsitul anului notificari privind incetarea contractelor de energie la primul termen posibil, se mai spune in comunicat.

×