x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Economiei schimbă pe bandă rulantă şefii la Romgaz. Instituţia a "inventat" mandatul de o lună

Ministerul Economiei schimbă pe bandă rulantă şefii la Romgaz. Instituţia a "inventat" mandatul de o lună

de Daniel Ionaşcu    |    28 Feb 2012   •   11:35
Ministerul Economiei schimbă pe bandă rulantă şefii la Romgaz. Instituţia a "inventat" mandatul de o lună

Consiliul de Administratie al producatorului de stat Romgaz a decis la finele saptamanii trecute numirea lui Costel Totan in functia de director general interimar al societatii, potrivit unui comunicat al companiei citat de Agerpres.

Anterior, Romgaz a fost condusa ca interimar de Dumitru Chisalita, director de furnizare al producatorului de stat. Chisalita fusese numit in data de 25 ianuarie 2012 dupa retragerea lui Adrian Piteiu, ca urmare a anchetei DIICOT privind subminarea economiei nationale in privinta gazelor acordate grupului InterAgro, controlat de miliardarul Ioan Niculae.

Recent Dumitru Chisalita a fost chemat sa se alature echipei de consilieri ai lui Lucian Bode, noul ministru al Economiei .

Costel Totan a fost director al sucursalei de productie gaze naturale Medias, avand o experienta de peste 30 de ani in sectorul gazelor naturale.

Mandatul sau este in vigoare pana la finalizarea procedurii de selectare si numire a directorului general in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.109/2011. Romgaz se afla pe lista de numire a unor manageri privati in acest an.

SNGN Romgaz SA Medias este cea mai profitabila companie a statului roman, raportand pe 2011 un profit net de 762 milioane de lei la venituri de 4,05 miliarde de lei.

×