x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Finanțelor a primit a doua tranșă de bani din PNRR

Ministerul Finanțelor a primit a doua tranșă de bani din PNRR

27 Oct 2022   •   13:21
Ministerul Finanțelor a primit a doua tranșă de bani din PNRR

Ministerul Finanțelor a primit a doua tranșă de bani din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) și ajunge astfel la un grad de încasare de 14% din totalul sumelor alocate.

Au fost încasate, astăzi,173 milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 150.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

"Adăugând și prima tranșă încasată în urmă cu două săptămâni, cea de 82 de milioane de lei, ajungem, astăzi, să avem aproape 14% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Vreau să îi felicit și pe colegii de la Ministerul Muncii care au încasat, alături de noi, și prima și a doua oară și sperăm că în curând să fim tot mai mulți cu vești bune despre tragerile din acest plan ambițios și necesar pentru România", a spus Adrian Câciu, ministrul de resort.

Prin conectarea celor 150 de mii de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziția și punerea în funcțiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri).

Conform datelor disponibile la ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziției aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), este de peste 334 mililoane lei.

Următoarea tranșă, în valoare de 105 milioane de euro, va fi încasată la începutul anului viitor și este condiționată de conectarea la ANAF, până la sfârșitul anului 2022, a unui număr de minim 600.000 de case de marcat.

×
Subiecte în articol: ministerul finantelor PNRR