x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Muncii: Pensiile se vor indexa în 2012, cu rata inflaţiei, doar dacă există resurse financiare

Ministerul Muncii: Pensiile se vor indexa în 2012, cu rata inflaţiei, doar dacă există resurse financiare

19 Oct 2011   •   15:16
Ministerul Muncii:  Pensiile se vor indexa în 2012, cu rata inflaţiei, doar dacă există resurse financiare

Ministerul Muncii informeaza, intr-un comunicat de presa, ca a trimis Ministerului Finantelor doua propuneri privind proiectia bugetara pentru 2012.
Conform comunicatului citat, diferenta dintre cele doua proiecte rezida in modul in care este tratata problema indexarii pensiilor, cu rata inflatiei, una dintre varianta excluzand-o, iar cealalta admitand-o, dar numai in conditiile in care acest efort financiar poate fi sustinut de o eventuala crestere economica.

Redam in continuare textul comunicatului: " Pentru proiectia bugetara din 2012, ministrul muncii, Sulfina Barbu, a trimis catre Ministerul Finantelor doua propuneri. Prima varianta este fara indexarea pensiilor. A doua varianta este indexarea pensiilor, cu rata inflatiei, daca si numai daca exista resurse financiare, pentru ca acest lucru sa se intample. Potrivit calculelor facute, acest lucru ar insemna un impact bugetar de aproximativ trei miliarde de lei. Pentru a avea resurse in 2012, trebuie sa se stie clar cresterea economica. Acesta este si motivul pentru care Ministerul Muncii a elaborat doua variante, iar o decizie va fi luata numai dupa ce avem toate datele economice. Precizam ca nu a existat nicio discutie la nivelul Guvernului, legata de majorarea taxelor si impozitelor".

×
Subiecte în articol: indexare pensii proiect buget 2012