x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul Transporturilor organizeaza joi o dezbatere publică privind privatizarea CFR Marfă

Ministerul Transporturilor organizeaza joi o dezbatere publică privind privatizarea CFR Marfă

27 Aug 2010   •   00:00

În cadrul dezbaterii va fi prezentat proiectul şi se vor discuta observaţiile şi propunerilor referitoare la proiectul de act normativ, potrivit Mediafax.



La dezbaterea publică, organizată la solicitarea societăţii civile, vor avea acces instituţiile publice, organizaţiile civice, precum şi orice alte persoane interesate. Proiectul de HG a fost elaborat de MTI şi publicat la 5 august pe site-ul propriu, împreună cu nota de fundamentare.

Sindicatele din CFR au convenit miercuri cu Ministerul Transporturilor să retragă proiectul cu privire la privatizarea CFR Marfă, pentru a fi pus mai întâi în dezbatere publică.

Strategia a fost realizată de consorţiul de consultanţi format din Deloitte şi societatea Boştină şi Asociaţii şi prevede ca vânzarea pachetului de acţiuni să aibă loc în urma unei licitaţii cu strigare.

Potrivit proiectului, ministerul poate suspenda, modifica sau revoca oferta de vânzare şi/sau metoda de privatizare, ca urmare a modificărilor de orice natură intervenite în termenii ofertei iniţiale de vânzare, intervenţiei unor condiţii care ar putea influenţa negativ rezultatele procesului de privatizare şi/sau neparticipării potenţialilor investitori la procesul de privatizare sau a nefinalizării tranzacţiei.

CFR Marfă deţine un parc de material rulant de peste 42.000 de vagoane şi peste 900 locomotive.

×
Subiecte în articol: economic