x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministerul vede invazie, hotelierii caută turişti

Ministerul vede invazie, hotelierii caută turişti

de Elena Stan    |    21 Feb 2012   •   21:00

In timp ce reprezentantii Ministerului Turismului se lauda cu numarul mare de turisti inregistrati la sfarsit de saptamana in statiunile montane, hotelierii spun ca nu au clienti. Cu exceptia celor din Poiana Brasov, ho­telierii spun ca in februarie au inre­gistrat cei mai putini turisti din ultimii ani. 'In februarie am inregistrat cel mai mic grad de ocupare din ultimii ani. Au venit mai putini turisti din cau­za conditiilor meteo nefavorabile', a declarat Marian Schwartz, di­rectorul unui hotel din Sinaia.

In cursul saptamanii hote­lu­rile sunt aproape goale. 'Din cauza vre­mii, in ultimele doua week-end-uri mai mult de jumatate dintre turisti au anulat rezervarile. Toti hotelierii din Predeal se plang ca nu sunt turisti', a spus Ste­fan Bercea, proprietarul unui ho­tel din Predeal. El a adaugat ca daca in ianuarie se inregistrase o crestere a numarului de turisti fata de anul trecut, in luna februarie s-au inregistrat scaderi de 50% comparativ cu februarie 2011.

La cota de avarie
Nici la Straja nu este o situatie foarte buna, desi in week-end-uri gradul de ocupare ajunge si la 100%. 'In restul sapta­ma­nii avem, maxim, un grad de ocupare de 5%. Un hotel nu poate supra­vietui doar cu turismul de week-end', a spus Eugenia Giosu, administratorul unui hotel.

Luni MDRT a anuntat cel mai aglo­merat week-end la munte. 'Peste 185.000 de accesari la punc­tele de transport pe cablu si 56.000 de masini au fost inregistrate in principalele statiuni si localitati turistice montane din Romania in week-end, acestea fiind cele mai aglomerate zile la munte dupa sarbatorile de iarna', se arata in comunicatul MDRT. 'Sunt foarte multi turisti de o zi, urmand turistii care se cazeaza la negru, precum si persoanele care la sfarsit de saptamana merg la casa de vacanta de la munte', ne-a explicat Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al MDRT.

Acesta a mai spus ca in fiecare masina au fost, in medie, doua persoane, de unde rezulta ca statiunea Brsov a fost vizitata in week-end de aproximativ 100.000 de persoane. Intrebat cum au reusit sa se cazeze cei 100.000 de turisti in cele 4.000 de locuri de cazare, Oprea a afirmat: 'Nu stiu exact unde parcheaza, unde dorm si unde se cazeaza. Trebuie vorbit la Primaria Brasov, pentru ca e problema lor, nu a noastra'.

×