x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Economiei: Este exclusă majorarea preţului energiei electrice în 2012

Ministrul Economiei: Este exclusă majorarea preţului energiei electrice în 2012

05 Mar 2012   •   09:51
Ministrul Economiei: Este exclusă majorarea preţului energiei electrice în 2012

Ministrul Economiei, Lucian Bode a declarat, luni, ca pretul energiei electrice furnizate populatiei nu va creste in 2012, scrie Agerpres.

"Este exclusa majorarea pretului energiei electrice furnizata populatiei. Avem datoria sa protejam populatia mai ales in aceasta perioada. Anul acesta pretul la electricitate pentru populatie nu va creste. Renuntarea la tarifele reglementate se va face etapizat astfel incat sa asiguram suportabilitatea pentru consumatorii finali', a explicat ministrul Economiei.

Liberalizarea tarifelor la electricitate pentru consumatorii casnici a fost amanata cu doi ani si se va incheia in 2017 si nu in 2015, cum se anuntase initial, au anuntat, la inceputul lunii februarie, reprezentantii Comisiei Europene si Fondului Monetar International.

''Nu exista niciun plan de crestere a costurilor la gaze in 2012. La electricitate, pentru consumatorii industriali, procesul va incepe in lunile urmatoare, iar pentru consumatorii casnici procesul va fi mult mai gradual, intr-un calendar care va incepe in 2013'', a spus seful Misiunii FMI, Jeffrey Franks.

Ministrul Economiei a mai spus ca proiectul legii energiei va fi trimis in Parlament in luna martie.

'In luna martie, vom trimite la Parlament, in regim de urgenta Legea energiei electrice', a precizat ministrul Economiei.

×