x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ministrul Muncii, despre salariile românilor: "De luna aceasta, când vor primi banii, vor înțelege că nu au motive să se teamă"

Ministrul Muncii, despre salariile românilor: "De luna aceasta, când vor primi banii, vor înțelege că nu au motive să se teamă"

11 Feb 2018   •   22:44
Ministrul Muncii, despre salariile românilor: "De luna aceasta, când vor primi banii, vor înțelege că nu au motive să se teamă"

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a vorbit la Antena 3 despre legea salarizării spunând că angajații cu salarii mici vor vedea creșterile încă de luna aceasta. 

"Cei care se așteptau să le scadă salariile au primit fluturași și au văzut că nu le scad și nu mai au de ce să fie nemulțumiți. Iar cei care au primit fluturașii și au văzut că le scad probabil că nu or să vă trimită niciodată fluturașii pentru că sumele sunt foarte mari și atunci ați vedea de unde le-a scăzut salariul", a spus ministrul Muncii. 

"La aproximativ 3% dintre bugetari scad salariile, nu mai mulți. Deci, cred că lumea, de acum, de luna aceasta, de luna viitoare, când deja vor primi și ei banii vor înțelege că nu au motive să se teamă, mai ales că pentru cei cu salarii mici se vor vedea creșterile. E adevărat că se crește pe diferență din anul 2019. Abia atunci cei cu salarii mici vor avea creșteri mult mai mari decât ceilalți. Anul acesta e cel mai greu an din punctul de vedere al legii salarizării pentru că unii, 3%, scad, iar pentru ceilalți s-a asigurat transferul contribuțiilor și foarte puțin le-a crescut netul. Creșterile mari încep din 2019 pentru bugetari". 

 

În ceea ce privește salariile profesorilor și ale medicilor, și acolo vor fi înregistrate creșteri. "Profesorii au o creștere de 29% de la 1 martie. Pentru medici la fel, e foarte clar ce se întâmplă de la 1 martie. Urca pe grila din 2022. Medicii și asistentele, spre deosebire de toți ceilalți bugetari. Sunt categoria favorizată a acestei legi". 

×
Subiecte în articol: lia olguta vasilescu