x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Moody`s a retrogradat ratingul Italiei

Moody`s a retrogradat ratingul Italiei

05 Oct 2011   •   06:00
Moody`s a retrogradat ratingul Italiei

Agentia de evaluare financiara Moody`s a anuntat ca a redus de la Aa2 la A2 ratingul pentru Italia, din cauza "riscurilor de finantare" a datoriei pe termen lung, a cresterii lente a economiei si a"incertitudinii politice".

Analistii spun ca decizia va pune si mai multa presiune pe bancile italiene, care vor fi nevoite sa se imprumute la un pret mult mai mare pe piata internationala.

In tot acest timp, cancelarul german, Angela Merkel sustine ca numai impreuna statele europene vor putea depasi criza.

Pe 20 septembrie, agentia de evaluare Standard and Poor's a redus rata solvabilitatii Italiei cu o treapta, de la 'A+' la 'A'. Oficialii agentiei au spus ca decizia "reflecta diminuarea perspectivelor de crestere economica a Italiei", iar tensiunile coalitiei de guvernare si alte divergente din Parlamentul Italiei vor limita, in continuare, reactia guvernului la situatia economica dificila".

Agentia de evaluare financiara a taiat o gradatie din ratingul datoriei pe termen lung, de la "A +" la "A", iar pentru cea pe termen scurt de la 'A-1 +" la "A-1".

Potrivit Standard and Poor's, Italia ramane in categoria emitentilor de obligatiuni solide, dar ar putea fi afectata de schimbarile conditiilor economice.

×