x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Moody’s: Ratingul Franţei ar putea fi revizuit negativ

Moody’s: Ratingul Franţei ar putea fi revizuit negativ

18 Oct 2011   •   08:29
Moody’s: Ratingul Franţei ar putea fi revizuit negativ

Agentia de rating financiar Moody’s a anuntat ca in urmatoarele trei luni se va efectua o evaluare a economiei Frantei si ca ar putea sa fie atribuita o perspectiva negativa, in cazul in care costurile necesare pentru sprijinirea bancilor si statelor cu probleme din zona euro pun presiuni prea mari pe buget, informeaza Reuters.

"Deteriorarea principalilor indicatori privind datoria si potentialul aparitiei unor noi expuneri exercita presiune pe perspectiva stabila a ratingului AAA al guvernului. Progresele Frantei in privinta reformelor fiscale si economice importante si potentialele evenimente adverse de pe pietele financiare sau din economie vor fi luate in calcul an cadrul evaluarii", se arata in documentele agentiei de rating.

Agentia a mai precizat ca Franta are cea mai slaba situatie a datoriei de stat dintre tarile cu rating AAA si ca va trebui sa dea dovada de progrese vizibile in privinta imbunatatirii sustenabilitatii datoriei de stat.

Franta este una dintre cele mai puternice economii din zona euro care si-a asumat rolul de principal sustinator al unui plan care va fi prezentat la summit-ul UE de duminica, plan ce are in vedere solutionarea crizei.

×