x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MTI cere suplimentarea bugetului cu 9,2 mil. lei

MTI cere suplimentarea bugetului cu 9,2 mil. lei

13 Ian 2010   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii cere suplimentarea bugetului instituţiei, din fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, cu 9,2 milioane lei, inclusiv TVA, pentru lucrări la linia de cale ferată Braşov-Podu Olt, afectată de ploile şi inundaţiile din iulie 2009.

Fondurile vor fi utilizate pentru servicii de expertiză, proiectare şi executare a lucrărilor necesare redeschiderii circulaţiei trenurilor, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern, elaborat de instituţie.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a acţionat în perioada imediat următoare producerii calamităţilor naturale, cu personal propriu, pentru readucerea în stare de funcţionare a infrastructurii feroviare, dar în prezent circulaţia este în continuare închisă în zona podului de la km. 99+396 de pe linia 205 Braşov-Podu Olt între staţiile Arpaş-Porumbacu", se precizează în nota de fundamentare a proiectului.

Autorii documentului notează că valoarea distrugerilor provocate infrastructurii feroviare depăşeşte posibilităţile CFR şi nu pot fi realizate în regie proprie.

 


×