x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MTI interzice achiziţionarea metalelor provenind de pe calea ferată de la persoanele fizice

MTI interzice achiziţionarea metalelor provenind de pe calea ferată de la persoanele fizice

de Elena Stan    |    15 Ian 2010   •   00:00

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) vrea să interzică achiziţia metalelor feroase şi neferoase a aliajelor acestora, utilizate în domeniul feroviar, cum ar fi şina de cale ferată sau cabluri de semnalizare, de la populaţie, pentru a reduce numărul furturilor şi al accidentelor.

"Utilizarea fondurilor pentru înlocuirea echipamentelor sustrase reduce posibilităţile de întreţinere corespunzătoare şi de modernizare a infrastructurii feroviare. Neadoptarea acestei propuneri a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii ar conduce la consecinţe imediate şi anume afectarea gravă a siguranţei circulaţiei, amplificarea premiselor producerii unor evenimente feroviare cu consecinţe deosebit de grave, crearea de perturbaţii majore în circulaţia şi manevra trenurilor", se arată într-un proiect de ordonanţă de urgenţă, elaborat de MTI.

Intenţia privind modificarea legislaţiei a fost anunţată de către Ministerul Transporturilor şi anul trecut, fără a fi însă concretizată.


×
Subiecte în articol: redactie