x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie MTI nu plţteăte reparaţiile la podul de pe Calea Şagului

MTI nu plţteăte reparaţiile la podul de pe Calea Şagului

09 Iul 2009   •   00:00

Refacerea podului de pe Calea Şagului din Timişoara, care asigură legătura cu drumul către graniţa cu Serbia, de la Moraviţa, nu va fi finanţată de Ministerul Transportului, a declarat Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei.



Ciuhandu, împreună cu prefectul de Timiş, Mircea Băcală, şi preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, s-au întâlnit, miercuri, la Bucureşti, cu membri ai Executivului.
Potrivit primarului Timişoarei, printre punctele abordate a fost şi cel ar refacerii podului din Calea Şagului, investiţie care ar mai avea nevoie de o finanţare de 9 milioane de lei.

"Pot să spun că cea mai puţină disponibilitate de asistenţă este la Ministerul Transporturilor. Podul din Calea Şagului nu intră în discuţie pe raţiunile pe care le ştiţi. (...) La alte ministere am avut mai multă receptivitate", a declarat Ciuhandu.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a vizitat, în martie, pasajul de pe Calea Şagului din Timişoara, i-a spus primarului Gheorghe Ciuhandu că nu are banii ceruţi de municipalitate pentru reabilitarea pasajului, întrucât fostul ministru ar fi cheltuit şi fondurile din 2009.

"Erau nişte minciuni (promisiunile lui Orban - n.r.). Domnul Orban a făcut DN 7 cu plata la 12 luni, nu a plătit un leu din DN 7, eu plătesc toţi banii. Ştiu şi eu să fac astfel de lucrări când se apropie alegerile, cu plata la 12 luni, să plătească prostul celălalt. Mi-a lăsat 700 de milioane de euro, lucrări realizate şi neplătite. Ne chinuim să plătim, dar nimeni nu mai lucrează", spunea Berceanu.

Pasajul construit în 1974 se află într-o stare avansată de degradare. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 15 mai 2007 şi, potrivit contractului semnat între Primăria Timişoara şi executant, ar trebui să dureze doi ani. Lucrările au început abia în luna octombrie a anului trecut şi au fost întrerupte la mijlocul lunii decembrie, din cauza vremii.
Reabilitarea pasajului a fost inclusă şi în pactul local semnat între PNŢCD şi PNL înaintea alegerilor parlamentare, liberalii promiţând că vor asigura, în cazul în care vor ajunge la guvernare, fondurile necesare.

În februarie, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, spunea că a aflat "cu surprindere" că parlamentarii Coaliţiei guvernamentale au respins toate amendamentele privind alocarea unor fonduri pentru proiectele majore ale municipiului, inclusiv pentru reconstrucţia pasajului din Calea Şagului.
 
 Mediafax

×
Subiecte în articol: economic