x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Mugur Isărescu: "Trecerea la euro înseamnă 400 de TIR-uri de valută”

Mugur Isărescu: "Trecerea la euro înseamnă 400 de TIR-uri de valută”

de Daniela Ivan    |    07 Noi 2011   •   10:37
Mugur Isărescu: "Trecerea la euro înseamnă 400 de TIR-uri de valută”

Este bine sau nu sa trecem la euro in anul 2015, iata o intrebare care apare din ce in ce mai des in discutia publica, in contextul crizei datoriilor suverane din Europa. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, considera ca trecerea la euro nu este o problema care sa ne preocupe acum.

"Hai sa depasim alegerile, sa se mai apropie termenul si daca lucrurile nu se clarifica in zona euro mai avem timp de a schimba termenul de a trece la moneda euro', a spus Isarescu. Acesta a mai precizat ca sunt multe aspecte juridice, culturale si tehnice care trebuie puse la punct.

"Am dat un exemplu. Pentru trecerea la euro ar fi nevoie de vreo 3-400 de tiruri cu euro si o cantitate de vreo 3-4 ori mai mare cu moneda care trebuie stransa si distrusa', a spus guvernatorul.

Pe de alta parte, viceguvernatorul BNR, Cristian Popa, a declarat ca este bine sa mentinem tinta pentru 2015 pentru ca avem un motiv sa reformam finantele ai economia. " Crede cineva din Romania acum ca este bine sa trecem la euro mai repede de 2015? Nimeni, cu siguranta. In schimb, modificarea datei nu ne-ar aduce nici un avantaj', a spus Popa.

×
Subiecte în articol: convergenta euro